Başka bir gelecek için hafıza mekanları, hafıza yolları

Hrant Dink Vakfı 22-23 Mart tarihleri arasında DVV International ve Friedrich-Ebert Stiftung ile işbirliği içinde “Başka bir Gelecek için Hafıza Mekânları, Hafıza Yolları” başlıklı bir konferans düzenliyor.

Konferansta zor geçmişlerle yüzleşme pratikleri; hafıza mekânları, hafızalaştırma çalışmaları ve müzeler üzerinden ele alınacak. Hafızalaştırma çalışmaları ve yüzleşme pratiklerinin bugünü ve geleceği, farklı coğrafyalardan hafıza mekânları uzmanları, akademisyenler, müze profesyonelleri ve sanatçılar tarafından tartışılacak. 

Columbia Üniversitesi’ndan Karşılaştırmalı Edebiyat ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları profesörü Marianne Hirsch'in açılış tebliğini sunacağı konferansa Apartheid Müzesi Sergi ve Eğitim Küratörü Emilia Potenza, Auschwitz-Birkenau Anıtı ve Müzesi Sanat Koleksiyonları Müdürü Agnieszka Sieradzka, Polin Polonya Yahudileri Tarihi Müzesi Sergi Departmanı Müdürü Joanna Fikus, Uluslararası Vicdan Mekânları Koalisyonu Küresel Ağlar Programı Direktörü Linda Norris , Ermeni Soykırımı Anıtı ve Müzesi Direktörü Harutyun Marutyan, Tuol Sleng Soykırım Müzesi Direktörü Visoth Chhay, Birleşik Devletler Holokost Anma Müzesi- Levine Holokost Eğitimi Enstitüsü Liderlik Programları Direktörü Jennifer Ciardelli, Nuremberg Mahkemeleri Anma Merkezi Direktörü Henrike Claussen, Kigali Soykırım Anıtı -Dijital İçerik Geliştirme Programı Yöneticisi Paul Rukesha gibi isimlerin de aralarında olduğu çok sayıda uzman katılacak. 

Konferans, Hrant Dink Vakfı internet sitesinden ve YouTube kanalından İngilizce ve Türkçe, canlı olarak yayınlanacak. Konferansta İngilizce-Türkçe simultane çeviri olacaktır. 

Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi Loca'da düzenlenecek konferansa önceden kayıt yaptırarak katılmak serbest. 

Konferansın ayrıntılı programına ve kayıt formuna internet sayfasından ulaşılabilir. 

Kategoriler

Genel