Ermeni kilisesinde Ramazan münasebetiyle ''Sevgi Sofrası''

İstanbul Feriköy'deki Surp Vartanants Ermeni Kilisesi Vakfı, Ramazan bayramı dolayısıyla Feriköy sakinlerine kilise bahçesinde yemek verdi. İlki geçen sene düzenlenen yemeğe Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Feriköy Surp Vartanants Kilisesi Din Görevlisi Peder Zohrab Civanyan, Feriköy Kilisesi ve Okulu Vakfı Başkanı Murat Öğer ile Feriköy'de oturan yaklaşık 200 kişi katıldı.

Yemek öncesinde konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Dil, din, kültür ve mezhep farkı olmadan bütün dinler el ele, kol kola, omuz omuza hep birlikte yaşasın arzu ediyoruz' dedi.

Surp Vartanants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öğer ise, 'Ben Kurtuluş'ta doğdum, büyüdüm. Aynı apartmanda farklı din mensupları, farklı inanışlı insanların bayramlarını hep birlikte kutlardık. Muharrem ayında aşure yerdik, çöreğimizi paskalyada paylaşırdık. Dolayısıyla böyle bir ortamda büyüdük. Yıllardır başkanımın hiçbir ayrılık yapmaksızın her topluma bu şekilde hizmet etmesi bize fikir verdi ve bizi kırmayıp geldi' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Peder Zohrab Civanyan daha sonra da İmam Bilal Durkaya yemek duası yaptı. Yemek sırasında ise Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve ardından dua edildi.  Yemeğe katılanlardan Harutyun Sinan, 'Müslümanlar ile gayrimüslimler arasındaki kaynaşma son safhada, en güzel mevsimini yaşıyor. Sayın Başkanımız'ın en başta Sayın Başbakanımız'ın gösterdiği yolda yürümesi bizi memnun ediyor. Bütün bu projeler, Sayın Başbakanımız'ın projeleridir' diye konuştu. Yemeğe gelen vatandaşlar iki kültürü bir araya getiren yemeğe katılmaktan ve düzenlenmesinden dolayı memnun olduklarını dile getirdi. İstanbul'da doğup büyüyen Agop Papazoğlu ise yemeği çok anlamlı bulduğunu, Ermeni ve Müslümanların bu sayede biraraya gelerek kaynaştıklarını dile getirdi.