Güz dönemi Batı Ermenicesi çalışmaları 14 Ekim'de başlıyor

Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği Batı Ermenicesi Dil Çalışmaları 14 Ekim 2019 tarihinde yeni dönemine başlayacak.

Önceki dönemlerde olduğu gibi kurs İstanbul’da, Hrant Dink Vakfı'nda yapılacak. 72 saatlik dil eğitiminin verileceği kurslarda, katılımcılar haftada iki gün, toplamda altı saat eğitim alacaklar. 14 Ekim'de başlayacak olan kurslar, 7 Ocak'ta sona erecek.

Kurs sonunda katılımcılar aşağıdaki yeterliliklere sahip olacaklar:

Birinci Düzey: Bu düzeydeki katılımcılar başlangıç aşamasındadır. Ermenice alfabeyi öğrenecekler, günlük ifadeleri kullanabilecekler ve basit yapıdaki cümleleri anlayabilecekler. Dersler, Pazartesi ve Çarşamba günleri 18:00-21:00 saatleri arasında olacak.

İkinci Düzey: Bu düzeydeki katılımcılar Birinci Düzey’in yeterliliklerine sahiptirler. Verilen metinlerin genel anlamını kavrayabilecek ve ilgi alanları kapsamında kendilerini basit cümlelerle ifade edebilecek yeterliliğe sahip olacaklar. Dersler, Salı ve Cuma günleri 18:00-21:00 saatleri arasında olacak.

Dersler Sevan Değirmenciyan eğitmenliğinde yapılacak.

Bu kursa katılmak isteyenler şu adresten formu doldurup ayrıntılı bilgi edinebilir.

Ermenice okuma atölyesi

Hrant Dink Vakfı'nın düzenlediği Batı Ermenicesi Çalışmaları'na ek olarak, Ermenice bilgisini geliştirmek isteyenler için Ermenice Okumaları Atölyesi de başlıyor. Haftada bir gün; Perşembe, saat 18.00-21.00 arasında, toplam 10 oturumdan oluşan çalıştay 17 Ekim-19 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Atölyeye katılmak için Ermenice alfabesini bilmek, basit cümleleri okumakta zorlanmamak ve günlük ifadeleri anlamak gerekiyor. Batı Ermenice edebiyatı, özellikle çağdaş İstanbul Ermeni öykü, roman ve şiir okumaların yanı sıra günlük üretilmiş metinlerin, haber ve köşe yazılarının da ele alınacağı atölyeye katılarak Ermenice kelime hazinenizi geliştirebilir, Ermenice bilginizi ilerletebilirsiniz.

Bu kursa katılmak isteyenler de şu adresten formu doldurup ayrıntılı bilgi edinebilir. 

Kategoriler

Genel