Devlet kilise yapmaz

Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Yabancılar Meclisi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, meclis gündemini değerlendirdi. Karaoğlu, Alanya'da yaşayan yabancıların talep ettikleri kilise hakkında, ibadet özgürlüğüne saygı duyduklarını ve desteklediklerini öte yandan devletin kilise yapmayacağını ifade etti. Patrik Bartholomeos'un kısa süre önceki Alanya'ya ziyareti sırasında ilçede yaşayan yabancıların kilise talebi olmuştu.

Alanya Yabancılar Meclisi, ekim ayı olağan meclis toplantısını dün Alanya Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Abdullah Karaoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda yabancı meclis üyesi katıldı. Alanyalıları ilgilendiren çeşitli konuların görüşüldüğü toplantının ardından Başkan Karaoğlu gazetecilerle gündem hakkında konuştu.

Ekümenik  Patrik Bartholomeos'un Alanya'yı ziyareti sırasında ilçede yaşayan yabancıların kilise talepleriyle ilgili soruya yanıt veren Karaoğlu,''O konu ile ilgili bize, yani Yabancılar Meclisimize bugüne kadar bir talep gelmedi. Bizi ziyaret eden de olmadı. Sanırım başka kişilerle görüştüler. Bizim gündemimizde böyle bir şey yok.''

'İbadet özgürlükleri var'

Alanya'da kilise olup olmaması ile ilgili açıklama yapan Karaoğlu, Alanya'da zaten bir kilisenin var olduğunu belirtti. Alanya'da yaşayan yabancıların ibadet özgürlüklerinin olduğunu söyleyen Karaoğlu, 'Bu kilise konusunu fazla dillendirmenin bir anlamı yok. Kilise üzerinden reklam yapmanın bir anlamı yok. Neticede ibadet yapacaklarsa, biz onlara zaten müsaade ediyoruz. Bir devlet dünyanın hiçbir yerinde ibadethane yapmaz. Bu sadece kilise için değil, cami için de öyle. Devlet yapana sahip çıkar, teşekkür eder ve onu bünyesine alır' dedi.

İlgili haber;

Alanyalı Ruslar ibadetleri için kilise istiyor