Ermenistan'da muhalefet 9 Mayıs'taki gösteriye hazırlanıyor

Ermenistan'da Paşinyan karşıtı muhalefet dün Vanadzor'da miting düzenledi. Muhalefet yarın büyük bir mitinge hazırlanıyor.

Muhalefet protestolarının 13. günü Vanadzor'da düzenlenen mitingle başladı. Öncesinde öğleden sonra  Yerevan'daki Fransız Meydanı'nda kadın yürüyüşü gerçekleşti.

"Onurum Var" ittifakından Artun Vanetsyan Vanador'daki mitingde"Bu vatan mücadelesi, iktidar mücadelesi değil, mevcut yetkililerin göstermeye çalıştığı gibi, anlıyoruz ki gerçekten vatanı kaybediyoruz, vatan için, millet için, birlik olsun diye mücadeleye çıktık" dedi.

"Ermenistan" ittifakının vekili olan Taşnak Partisi'nden İşhan Saghatelyan da, "İktidarda kalmaya devam ederlerse her şeyimizi kaybederiz, Artsakh'ı (Karabağ),  sonra Syunik'i kaybederiz" dedi.

Saghatelyan "Ülkemizin güvenliği için savaşıyoruz. Güçlü bir orduya, bir güvenlik yönetim sistemine ihtiyacımız var. Mümkün değil diyorlar, mümkün diyoruz, Ermeni halkının böyle bir potansiyeli var. Savaş istemiyorsak, barış adına güçlü bir ordumuz, güçlü bir güvenlik sistemimiz olmalı, yapabiliriz. Kalan ihtiyaçlarımızı karşılamak için güçlü bir ekonomiye ihtiyacımız var. Bu kalitedeki yöneticilerle mümkün değil” dedi.

Saghatelyan 8 Mayıs'ta Gümrü mitinginden sonra 9 Mayıs'ta daha büyük bir miting hazırlığında olduklarını söyledi

(Ajanslar, Hetq.am)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan