Batsın bu albüm!

Orhan Gencebay’ın 60. sanat yılı şerefine hazırlanan ‘Orhan Gencebay ile Bir Ömür’ isimli albüm geçtiğimiz günlerde çıktı. 32 sanatçının bir araya geldiği ve listeye bakınca heyecanı katmerleyen isimlerin olduğu albümü hevesle bekliyordum. Ancak kursağımda kalan hevesim bir yana sayısız anıya fon müziği olmuş şarkıların yanlış ellerde rezil rüsva edilmesi kalbimi kırdı doğrusu.

BAWER ÇAKIR
bawercakir@gmail.com

Albümü henüz dinlememiş Derkenar okuyucularının neyle karışılaşacaklarını bilmeleri için bir rehber hazırladım.

‘Gönül’ü kendi şarkısı haline getiren, dinlemesi zevkli bir performans çıkartan ve cover kelimesinin hakkını veren isim Duman olmuş. Çoğu sanatçının yapamadığını yaptıkları için bile alkışlıklar ancak daha fazlasını da hak ediyorlar. ‘Bir Araya Gelemeyiz’  de Athena’nın elinde bir Erkin Koray şarkısına dönüşmüş. Tarkan ‘Hatasız Kul Olmaz’ın hakkını vermiş ancak şarkıya kuş kondurmamış.

Gencebay şarkılarını en iyi söyleyen isim olarak anılan Sibel Can ‘Bilmesin O Felek’in altından başarıyla kalkarken Zara da ‘Dilenci’ ile adeta parlamış.

Albümdeki tartışmasız favorim ise Yıldız Tilbe’nin ‘Aşkımı Sakla’ yorumu. Tilbe’nin sesiyle şarkıya yeniden can verdiği şarkı - başıma bir iş gelmeyecekse- orijinalinden bile daha güzel olmuş

Sıradan

Bir Gencebay şarkısını en iyi söyleyecek isimlerden Ajda Pekkan ‘Severek Ayrılalım’da aranjör kurbanı olurken Nilüfer de ‘Dertler Benim Olsun’da detone olmuş. Candan Erçetin ‘Beni Böyle Sev’de katlanılmaz yorumuyla yine şaşırtmıyor. Mustafa Ceceli  ‘Yarabbim’de içli bir şarkıdan Küba oyun havası çıkarmış adeta. Volkan Konak (Gurbet), Demet Akalın (Farkında mısın), Emel Sayın (Hayat Devam Ediyor), Ebru Gündeş (Dil Yarası) ve Manga (Ya Evde Yoksan) heyecansız yorumlarıyla kadrodalar. Özcan Deniz’in seslendirdiği  ‘Vazgeç Gönlüm’ ise açık ara en sevdiğim Gencebay şarkısı olduğu ve Deniz’in sesine hiç yakışmadığı için sinirliyim.

Skandal!

En acıklı ekip burası: Deniz Seki  (Benim Dünyam), Emre Aydın (Bir Teselli Ver), Hande Ye-ner (Kaderimin Oyunu), Mustafa Sandal (Kır Gönlünün Zincirini), 84 (Dokunma) Serdar Ortaç  (Hor Görme Garibi- Another Brick in The Wall yorumundan daha iyi değil), Şevval Sam (Kahrolayım), Sezen Aksu (Akşam Güneşi), Yaşar (Yorgun Gözler) ve Yıldız Usmanova (Neyi Değiştirdik ki) kötü yorumlar ve düzenlemeler nede- niyle yüz karası sayılacak cins-ten.

Albümdeki sanatçılar tek tek yetmemiş gibi birlikte stüdyoya girip Batsın Bu Dünya’yı söylemişler. Dünyayı bilmem ancak asıl Gencebay’ın anısına saygısızlık olarak gördüğüm bu albüm batsın!

Kategoriler

Derkenar