Mirzoyan AB dışişleri bakanları ile buluştu

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Brüksel’de AB dışişleri bakanlarının resmi olmayan kahvaltılı toplantısına katıldı .

AB Dışişleri Bakanları Konseyi’nin toplantısı çerçevesinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan’ın da katıldığı resmi olmayan bir kahvaltı düzenlendi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı gazetecilere verdiği demeçte şunları kaydetti: “Bu, Ermenistan’ın bugünkü durumunu, ne gibi zorluklara, fırsatlara ve arzulara sahip olduğumuzu göstermek için iyi bir fırsat. Bu, AB ile ilişkileri derinleştirme vizyonumuzu ortaya koymak, Ermenistan ile AB arasında bugüne kadar yapılanları ve yapılması gerekenleri konuşmak için iyi bir fırsat. Bu aynı zamanda demokratik reformlarımızı, Dağlık Karabağ’dan gelen mültecileri, Güney Kafkasya’daki barışı ve Azerbaycan ile ilişkilerimizin normalleşme sürecini desteklediği için AB’ye şükranlarımızı ifade etmek için de iyi bir fırsattır.”

Oturumun gündeminde Rusya Ukrayna savaşı,  Ortadoğu'daki durum ve diğer konular yer alıyor.

Akşamki AB Doğu Ortaklığı dışişleri bakanları düzeyinde düzenlenen toplantıya da bakan Ararat Mirzoyan  katılacak. Bakanlar Doğu Ortaklığı ve kazanımları hakkında görüş alışverişinde bulunacaklar.