Mirzoyan'dan Lavrov'a: "Rusya içişlerimize karışmasın"

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Ermenistan'ın iç gelişmeleri hakkında yaptığı son açıklamaları nedeniyle uyardı.

Mirzoyan, Lavrov'un kullandığı "Yetkililerin kiliseyle savaşı" ifadesine yanıt vererek, bunun doğru olmadığını belirtti. Mirzoyan, katıldığı bir basın toplantısında bu konuya yönelik sorulara, "Sayın Lavrov'un bu konudaki bilgisi hatalı ve yetersiz" diyerek yanıt verdi.

"Yanılmıyorsam Sayın Lavrov, 'Yetkililerin kiliseyle savaşı' ifadesini kullandı. Tekrar etmek isterim ki bu doğru değil. Ermenistan’da yetkililerin kiliseye karşı bir mücadelesi yok. Sanırım Sayın Lavrov, Ermenistan iç işlerine karışan, hatta kolluk kuvvetlerimizin iddialarına göre yasayı çiğneyerek, potansiyel olarak bir darbe girişimine yeltenmeye çalışan bazı din adamlarından söz ediyordu. Sayın Lavrov, Ermenistan iç işlerine ve iç politikasına karışmaktan kaçınmalıdır.”

Mirzoyan ayrıca Rus milletvekillerini ve medya kuruluşlarını Ermenistan iç işlerine karışmaktan kaçınmaları yönünde uyardı, "Ermenistan'ın egemenliğine saygı duymalı ve müdahale etmeye son vermeliler” şeklinde konuştu.

Son dönemde, Ermeni kolluk kuvvetleri, hükümeti şiddet yoluyla devirmeyi planlamak ve teşvik etmekle suçlanan iki üst düzey din adamını tutukladı. Her ikisi de suçlamaları reddediyor. Tutuklamalarla ilgili açıklama yapan Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise “Ermeni Apostolik Kilisesi’ne yönelik saldırılar ciddi endişe yarattı” dedi.

(Kaynak: Armanpress)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan