Taksim’de ‘Balyoz darbecileri aklanamaz’ yürüyüşü

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi grup, “Balyoz darbecileri aklanamaz” sloganıyla Tünel Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na kadar yürüdü. Grup, Başbakan Erdoğan’ın oluşturacağı kabinede 12 Eylül ve 28 Şubat mağdurlarına yer vermesini istedi.

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi bir grup, Balyoz Darbe Planı davasına dikkat çekmek için Tünel Meydanı’nda toplandı. ‘Balyoz Darbe Planı aklanamaz’ yazılı dövizler ve Taraf gazetesinin Balyoz Darbe Planı’nı duyurduğu manşet sayısını taşıyan grup, Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. 

“Paşa Paşa yatacaksınız”, “Darbeciler aklanamaz” sloganları atan grup, Balyoz davası sanıkları ve Oda TV davasının son duruşmasında tahliye edilen Soner Yalçın’a tepki gösterdi. Grup üyeleri İstanbul Barosu’nun önünden geçildiği sırada, darbecilere destek verdiği gerekçesiyle Baro’yu yuhaladı.

Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyen grup adına basın açıklamasını Elçin Poyraz yaptı. Yıllardır darbelere karşı mücadele ettiklerini belirten Elçin Poyraz, bir süredir seslerini daha az çıkardıkları için kamuoyunda darbecileri aklamak için bir propaganda başlatıldığına şahit olduklarını söyledi.

Balyoz davası kararı açıklandıktan sonra bazı çevrelerin sanki bu ülkede hiç darbe olmamış gibi seslerini yükseltmeye başladıklarını anlatan Poyraz, “Balyoz darbe seminerinde açıkça İstanbul’un üstüne çökmekten söz eden askerleri, insanları stadyumlara doldurmaktan söz eden komutanları, ‘öncelikle tehditler’ ilan eden üst düzey komutanları aklamak için her yönden harekete geçtiler.

Balyoz darbe planı davasından ceza yiyen askerlerin, en eğitimli, en parlak subaylar olduğunu ilan ettiler. Doğrudur 27 Mayıs darbesi de, 12 Mart darbesi de, 12 Eylül darbesi de 28 Şubat ve 27 Nisan darbesi de en kötü eğitimi alan askerlerin değil, en iyi eğitimi alan, temiz giyinen, çok dil bilen, ışıl ışıl parlayan ordu komuta kademesi mensuplarınca gerçekleştirildi” dedi.

Erdoğan’a ‘kabineye darbe mağduru al’ çağrısı

Ayhan Ogan ise bu güne kadar darbecilere karşı aldığı kararlı tavırdan dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Kamuoyunun gündeminde yer alan hükümette kabine değişikliği iddialarını hatırlatan Ogan, “Kabineye bir 12 Eylül mağdurunu, bir de 28 Şubat mağdurunu almanızı istiyoruz. Halkın talebi budur. Kararlılığınızın göstergesi olarak bunu sizden bekliyoruz.” diye konuştu.

Kategoriler

Genel