Libyalılar devrimin ikinci yılını kutluyor

Libya’da devrimin ikinci yıl dönümü dolayısıyla başkent Trablus başta olmak üzere ülke genelinde kutlamalar yapılıyor.

Trablus’ta kutlamaların merkezi meşhur Şehitler Meydanı oldu. Yediden yetmişe halkın yoğun katılım gösterdiği kutlamalar nedeniyle meydana açılan tüm yollar trafiğe kapatıldı.

Libya Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları meydan üzerinde gösteri uçuşu yaparken, ambulanslar ve itfaiye araçları meydanda bekletiliyor. Libyalı çocukların bayramlık kıyafetlerini giyerek katıldığı kutlamalar sırasında, halka meydanda kesilen ve orada pişirilen deve eti ikram ediliyor.

Devrim süreci 17 Şubat'ta başlamıştı

Libya halkı, 42 yıllık Kaddafi iktidarının sona ermesini sağlayan ve 17 Şubat'ta başlayan devrim sürecini 23 Ekim 2011'de Libya Ulusal Geçiş Konseyi tarafından ilan edilen ‘Kurtuluş Günü’ ile tamamlamıştı. ‘Şehitler ve yaralıların bakanı’ olarak tanınan avukat Abdurrahman el-Kebisi, 23 Ekim günü halk ayaklanmasının başladığı Bingazi kentinde düzenlenen törenin açılış konuşmasında, “Tüm dünyaya, ülkemizin, kentlerini, köylerini, dağlarını, tepelerini ve çöllerini kurtardığımızı ilan ediyoruz” diyerek dünya kamuoyuna eski rejimin tamamen sona erdiğini duyurmuştu.

Kategoriler

Güncel Dünya