Batman Valisi’nden Kürtçe tweet

Batman’a geçen yıl atanan ve ilde ‘tabu’ olarak nitelendirilen birçok yeniliği başlatan Vali Yılmaz Arslan, Kürtçe öğrenmede ‘aşama’ kaydetti

‘Kendi kendine pratik Kürtçe konuşma kılavuzu’ kitabını alan Vali Arslan, Ramazan Bayramı sonrası haftaya Kürtçe ‘Günaydın’ tweet’i ile başladı. Dün sabah takipçilerine Kürtçe ‘Günaydın’ anlamına gelen ‘Rojbaş’ ile seslenen Arslan, tweet’inde, “Herkese Günaydın, Rojbaş, Mübarek Ramazan Bayramı sonrası ilk mesai günümüz. Hepimiz için durgunluktan sıyrılıp harekete geçme vaktidir” yazdı.

Halkla diyalogu daha da geliştirmek istediğini belirten Vali, Kürtçe öğrenmede kararlı olduğunu söyledi. Balıkesir’den Batman’a atanan 3 çocuk babası Yılmaz Arslan, şehirde pek alışılmayan birçok ‘ilk’i gerçekleştirdi. Önceki valilerin aksine BDP’li Batman Belediyesi ile diyalog kurdu. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Belediye Başkanı BDP’li Bekir Kaya ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkan Vekili BDP’li Serhat Temel’in düğününe katılarak nikâh şahitliği yaptı.

Vali Arslan, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli’nin kaidesindeki, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ yazısını söktürerek yerine, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ yazısını yazdırmasıyla da haberlere konu olmuştu.

Kategoriler

Güncel Türkiye