Şiirin tasarımı tasarımın şiiri

Kitap/Kirk’in Haziran sayısı tüm içeriğiyle agos.com.tr’de!

Merhaba,

Bu sayıya bir ilk kitapla başlıyoruz. Özlem Akıncı’nın öyküleri az lafla çok şey anlatıyor. Bunu yaparken anlatımda gösterişten uzak, kapalılığında ölçülü olmayı da başarıyor. Ustalıkla kullanılmış yalın bir dilin öyküleri nasıl şeffaflaştırdığına dair örneklerle dolu ‘Ağaçlar Yanıyor’. Dilek Emir yazdı.

Laurent Mignon'un ‘Hüzünlü Özgürlük: Yahudi Edebiyatı ve Düşüncesi Üzerine Yazılar’ başlıklı kitabında yer alan yazıların tamamı, farklı ülkelere ve dillere dağılmış Yahudi kültürü üzerine. Bu yazılar bize farklı kültürler hakkında soru sorma imkânı da sağlıyor. Murat Cankara yazdı.

Henry Miller’ın ‘Oğlak Dönencesi’, uzun yıllar Türkiye’de sansürün sembollerinden biri oldu. Modern Amerikan edebiyatının ‘tabu kırıcıları’ndan Miller’ın başyapıtı nihayet sansürsüz tam çevirisiyle Türkçeye kazandırıldı. Fatih Gökhan Diler yazdı.

Mizah ve heyecanı ustalıkla biraraya getiren Tarquin Hall’ın yarattığı ‘Hindistan’ın En Özel Detektifi’ Vish Puri, polisiye edebiyatın en özgün detektiflerinden biri olmaya aday. Bürkem Cevher yazdı.

Baba oğul, John ve Yves Berger imzasıyla çıkan ‘Uçuşan Etekler’, alçak sesli ve sahici bir ağıt niteliği taşıyor. John Berger’in kırk yıllık hayat arkadaşı Beverly Bancroft’un ardından oğulları ressam Yves Berger ile kaleme aldığı kırık dökük satırlardan ve çizimlerden oluşan kitap, henüz vakit varken geleceğe bakabilecek bizler için küçük bir hatırlatma niteliği taşıyor. Evrim Kaya yazdı.

          Ferda Balancar
ferda@agos.com.tr

Kategoriler

Kitap ԳԻՐՔ