Demirtaş: Cumhurbaşkanlığı için iki çizgi yarışacak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, resmen HDP’nin cumhurbaşkanı adayı oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP adına yarışacak.

Demirtaş'ın adaylığını, Ankara'da düzenlenen toplantıda Gencay Gürsoy açıkladı. 

Resmi adaylık açıklamasının ardından söz alan Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Biz kampanya süresince de göstereceğiz ki tek başımıza kişi olarak aday değiliz, ilkelerimizle birlikte, temsil ettiğimiz kesimlerin duruşuyla, talepleriyle halk olarak Çankaya’ya adayız. Bir kişinin yasal olarak gösterme zorunluluğundan dolayı aday gösterildim. Yoksa bu kişilerden fazla bir meziyetim yoktur.”

“Başvuru gününe birkaç gün var, kaç aday çıkacak kestiremeyiz. Ama iki çizgi yarışacak: özgürlüğü, demokrasiyi, emeği, barışı, kardeşliği emeği temsil edecek olan biz; diğeri de devletçi, merkezi, elit gelenekle ‘en iyi devleti biz yönetiriz’ anlayışıyla yönetenlerin çizgisi olacak.”

Tarihi inkar etmeden mücadele edeceğiz

“Devletin neşeli bir şekilde de yönetilebileceğini göstermek istiyoruz. Devletin iki yüzlü yönetim tarzını bitirmek istiyoruz. Devlet dediğimiz şey bizim korkmamız gereken bir mekanizma değildir. “

“Ezidi, Yahudi, Hristiyan, Kürt, Türk, Ermeni kim olursa olsun, lafta da değil; özüyle, asla kendi tarihini inkar etmek zorunda kalmadan, toplumsal baskı, yargı baskısı ve hükümet baskısı hissetmeden, bu devletin gerçek sahibi olacağı günleri yaratmak için mücadele edeceğiz. “

'Kadın aday yok, kampanyaya damgasını kadınlar vuracak' 

Henüz kadın aday olmamasına da değinen Demirtaş, “Kadın özgürlüğü ve kadın kimliğinin savunusu, taleplerin dile getirilmesi açısından da tek çizgi bizim adaylığımızdaki ilkesel duruştur. Kadın aday yok ama kadın rengi kampanyaya damgayı vuracak” dedi.

Önce Barış ve Demokrasi Partisi'nde (BDP) Eş Genel Başkanı olan Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan'ın önerisiyle Türkiyelileşme projesi olarak kurulan Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) de Eş Genel Başkanlığa seçilmişti.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem