Tıbrevank’ın sevilen öğretmenine jübile

Tıbrevank Lisesi'nin iz bırakan hocalarından fizik öğretmeni ‘Baron’ Setrak Özsan, 24 Haziran Salı günü yapılan etkinlikle, 34 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrıldı. 1

MİHRAN MANUKYAN
miran.manukyan@gmail.com

Tıbrevank Lisesi'nin iz bırakan hocalarından fizik öğretmeni ‘Baron’ Setrak Özsan, 24 Haziran Salı günü yapılan etkinlikle, 34 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrıldı. 1949 doğumlu Özsan, 1980 yılında Esayan ve Tıbrevank liselerinde eş zamanlı çalışarak öğretmenliğe başlamıştı. O tarihten bugüne kadar aralıksız olarak Tıbrevank’ta görev yapan Baron Setrak için kendisiyle çalışma fırsatı bulan meslektaşları ve öğrencileri bir barkovizyon gösterisi hazırladı. Veda etkinliğinde gösterilen bu video ile duygusal anlar yaşayan Baron Setrak için Tıbrevank Lisesi Okul Müdürü Armen Saruhanyan konuşmasında, “Baron Setrak siz çok iyi bir öğretmendiniz. Ben bugünü veda olarak değil, aksine birlikteliğimizin nişanesi olarak görüyorum. Bazı insanları anlatmak için kelimeler yetmiyor. Sizi tanımak çok büyük bir şanstı” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Toros Alcan da duygularını “Siz ne kadar da inkâr etseniz, kabullenmeseniz de siz Tıbrevank Ailesi’nin çok büyük bir bireyi oldunuz ve çok önemlisiniz. Öğretmenlerin hakkı ödenmez ama sizin hakkınız hiç ödenmez” sözleriyle ifade etti.

Setrak Özsan da konuşmasında mesleğe başlangıç hikâyesini şöyle paylaştı: “Öğretmenlik mesleğine 1980'de başladığım söyleniyor fakat benim o tarihe kadar öğretmenliğe karşı ne ilgim vardı, ne de hakkında bir fikrim. Özel bir bilgisayar firmasında çalışıyordum. Okullar kapandıktan iki hafta sonra evimde dinlenirken birden zil çaldı ve kapıyı açtığımda ilkokul müdirem merhum Eliz Manas'ı karşımda gördüm. İçeri buyur ettiğimde ‘Setrak bana evet demeden buradan içeri adım atmam’ dedi. Bunu söyleyen mezun olduğum okulun müdiresiydi ve onu kırmak imkânsızdır. Ömrü boyunca kimsenin kendisini reddettiğini duymadım, beni de ikna etti. Özel şirketle öğretmenlik bir arada yürümeyeceği için bilgisayar firmasından ayrıldım. Surp Haç Tıbrevank Okulu eski müdürü Hayk Nışan, önceden yaptığımız bir konuşmada ‘Öğretmenliğe niyetin olursa haber ver’ demişti. Haber verdim görüştük ve 1980 yılının Eylül ayında Surp Haç Tıbrevank’ta öğretmenliğe başladım.”

Bugüne kadar öğrencilerine Tıbrevank ruhunu aşılamak için çalıştığını söyleyen Özsan, genç öğretmenlere nasihatte bulunmayı da ihmal etmedi. Öğretmenlik yaşantısı boyunca okulu ikinci evi olarak gördüğünü kaydeden Özsan, genç öğretmen adaylarına sınıfa girdikleri andan itibaren dış dünyayı geride bırakmalarını tavsiye etti.

Kategoriler

Toplum Okullar