IŞİD'in elindeki rehinenin yakını Taşdelen: Artık bu testten usandık

37 gündür Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün eline bulunan Musul Konsolosluğu görevlierinden Nermin Taşdelen’in ağabeyi Muammer Taşdelen: Verdikleri bilgiler sınırlı. Davutoğlu, ‘Kimse Türkiye’nin gücünü test etmeye kalmasın’ demişti. Kendisi 37 gündür bizim sabrımızı test ediyor. Artık bu testten usandık.”

CHP Milletvekili Umut Oran, bir ayı aşkın süredir IŞİD’in rehinesi olan 49 konsolosluk görevlisinden Nermin Taşdelen’in ağabeyi Muammer Taşdelen’i le birlikte mecliste bir basın toplantısı düzenledi.

Oran, rehine olan iki bebekten birinin hastalandığı için Dış İşleri  Bakanlığı’nın doktor gönderdiğini savunarak “Hangisi hasta, bu konuda bilgi yok. MİT kaçırma olayıyla ilgili uyarıda bulunmuş ama Dışişleri Bakanı ihmal etmiş, burada kusurlu” diye konuştu.

37 gündür uyumadıklarını söyleyen rehine yakını Taşdelen ise “Davutoğlu, ‘Kimse Türkiye’nin gücünü test etmeye kalmasın’ demişti. Kendisi 37 gündür bizim sabrımızı test ediyor. Artık bu testten usandık. Bir an önce kardeşlerimizin, çocuklarımızın yanımıza gelmesini istiyoruz” dedi.

Milletvekili Oran, IŞİD’in elindeki Türk rehinelerle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) ile Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’na başvurdu. Oran, başvurusunda görev ihmali olanların tespit edilmesi ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Oran, bugün de Anayasa Mahkemesi’ne gizlilik kararının kaldırılması için bireysel başvuruda bulunacak.b (GK)

Kategoriler

Güncel Gündem