Sonbaharda konser rüzgârı

Eylül ve Ekim aylarında İstanbul'u şenlendirecek konserlere kısa bir bakış.

UĞUR KILIÇ
ukilic89@gmail.com

Sıcaklardan zaman zaman kavrulduğumuz İstanbul’da müziğe pek doyamadığımız bir yaz geçirdik. Bunun yanısıra Portishead, Neil Young, Soundgarden, Massive Attack gibi isimleri ağırladık. Festivalsiz ve geçtiğimiz senelere göre daha az etkinlikli bir yazdan sonra umutlar sonbahara kaldı.

Neyse ki bu bahar o kadar durgun, sakin ve romantik geçecek gibi değil. Ülkemizden başlayalım; megastarımız Tarkan 3-8 Eylül tarihleri arasında, 5 gün boyunca Cemil Topuzlu sahnesinde olacak. 5 gün için ayrı ayrı satışa çıkan biletlerin tamamı müthiş bir hızla tükendi. İstanbul, 6 Eylül’de ise bir başka efsaneyi ağırlayacak. Sadece 80’lerde oluşturduğu hayran kitlesiyle değil, tüm Rock tarihinin en başarılı kadın vokallerinden biri olan ve geçtiğimiz günlerde adını Rock n Roll Hall of Fame’e yazdıran Blondie, Black Box İstanbul sahnesinde yer alacak.

Bu yılın iddialı festivallerinden bir diğeri ise GNC Fest. Organizatörler güçlü sponsor desteğini de arkasına alarak ‘Happy’ şarkısıyla tüm bir yılımızı esir alan Pharell Williams ile anlaştı. Pharell, Rita Ora ve Inna ile 6 Eylül’de İtü Stadyumu’nda sahneyi paylaşacak.

10 Eylül ise Ankaralıları ilgilendiren bir tarih; Balkan müziğinin efsane ismi, ülkemizden arsa filan aldığını düşündüğümüz, pek bir eğlenceli şarkıların yaratıcısı ve Emir Kusturica’nın kankası olan Goran Bregoviç’i çok cuzi bir miktar karşılığında başkent Ankara’da, ODTÜ Vişnelik sahnesinde dinleyebileceksiniz.

Skandal kıyafetleri ve kostümleriyle rüküş olmayı yeniden tanımlayan, bir değişik kadın Lady Gaga’da bu sene ülkemize uğrayacak pop ikonlarından biri. 16 Eylül’de Lady Gaga’yı yeni milli konser mekanımız olan İTÜ Stadyumu’nda ağırlayacağız. Lady Gaga’nın İstanbul’a kaç tırla geleceği ise büyük merak konusu.

İndie müzikseverler hemen umutsuzluğa kapılmasın, lâkin 27 Eylül tarihinde Blonde Redhead Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde sizlerle. Amerikalı indie rock 3’lüsü ikinci kez İstanbul’da hayranlarıyla buluşacak. Ekim ayında ise yine bir başka efsane, Küba müziğininin grammy ödüllü beyefendileri Buena Vista Social Club önce 23 Ekim’de Ankara Congresium’da hemen ardından 24 Ekim İstanbul Black Box’ta sahneye çıkacak.

İngilizlerin Norah Jones’un karşısına çıkardığı genç jazz sanatçısı Jamie Cullum’da bu sonbahar İstanbul sahnelerini onurlandıracak isimlerden. Tarih 30 Ekim, yer ise Zorlu Center.

Post-dubstep türünün başarılı temsilcilerinden Chet Faker ise 1 Kasım’da Babylon sahnesinde olacak. Biletlerin satışa çıkar çıkmaz sold out olduğunu ayrıca belirtmek isteriz. 15 ve 21 Kasım ise eski Beck üyesi David Arthur Brown projesi olan Brazzaville’in Hayal Kahvesi’nde yer alacağı tarih.

Bu bahar kapanışı yapacak olan isim ise ergenlerin sevgilisi, Amerikalı pop şarkıcısı ve aktris Demi Lovato. 16 Kasım tarihi, Ülker Sports Arena ve çevresine yaklaşmak istemeyeceğiniz bir gün olabilir.