İD Lideri öldürüldü

Ebubekir el-Bağdadi'nin ölümüyle ilgili iddiaların ardından, İD'ye yakınlığıyla bilinen bir twitter hesabı, yeni bir hilafet adayı belirleneceğini belirtti. Saldırıda, Bağdadi’nin sağ kolu sayılan Abdülrahman Eleferi’nin de öldüğü düşünülüyor.

İD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin, Amerika ve koalisyon güçlerinin hava saldırısı sırasında Irak yakınlarında yaralandığına dair haberlerin ardından yeni bir gelişme yaşandı.  

İD’e yakınlığıyla bilinen bir twitter hesabında, şu sözlerle yer verildi: “Ebubekir el-Bağdadi öldürülmesiyle ilgi detayları paylaşacağız ve kısa sürede İslam Devleti için yeni bir hilafet adayı belirleyeceğiz.” Ayrıca Saldırıda Bağdadi’nin yanından ayırmadığı, sağ kolu sayılan yardımcısı Abdülrahman Eleferi’nin de öldüğü kaydedildi.

Pentagon temkinli

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steven Warren, olaya temkinli yaklaşarak konuyla ilgili teyit edilen herhangi bir bilginin söz konusu olmadığını açıkladı. Sözcü, ‘örgütün taktiksel seviyede önde gelenlerini’ hedeflediklerini belirterek, son durum hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

‘Felluce yakınlarında öldürüldü’

Reuters’ın Irak Televizyonu’na dayandırdığı bilgiye göre, İD Lideri Ebubekir el-Bağdadi, Irak’ın Felluce şehrine düzenlenen hava operasyonu sonucu öldürüldü. (VE)

Kategoriler

Güncel Gündem