Tıbrevank’ın bütçesini hayırseverler denkleştirdi

Okullar yararına düzenlenen sevgi sofralarında bu yıl ilk kez Tıbrevank madağında bütçe açığı kapanabildi.

7 Aralık Pazar günü, Tıbrevank Lisesi yararına, Kumkapı Surp Asdvadzadzin Kilisesi Harutyun Amira Bezciyan Salonu’nda sevgi sofraları kuruldu. Madağ öncesinde kilisede Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyasetinde yapılan badarak ayinini, kilisenin din görevlisi Kıdemli Peder Antreas Ortahagopyan sundu. Ruhani Meclis Başkanı Başrahip Tatul Anuşyan’ın da katıldığı ayinde, ilahileri, Kevork Çam yönetimindeki Kohtan Korosu seslendirdi. 

Madağa, Surp Pırgiç Hastanesi Başkanı Bedros Şirinoğlu, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Vazken Barın, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Laki Vingas ve hayırseverler Hayk Aslanyan, Efrim Bağ ve çok sayıda davetli katıldı. Ateşyan, ayinde verdiği vaazda, İsa Mesih’in yaşantısından ve öğretisinden örnekler sunarak, yardımlaşmanın ve iyimserliğin önemine değindi. Tıbrevank’ın çalışmalarına da değinen Ateşyan, “Tıbrevank’ın geçtiğimiz dönemlerde durumu çok sıkışıktı ancak inanıyorum ki, iki veya üç yıl içinde toparlayacaklar. Bugün yardım edilen Tıbrevank, önümüzdeki yıllarda yardım eden vakıf haline gelecek. Yönetim Kurulu üyelerinin ellerinden gelen ne varsa yapacaklarına inanıyorum” dedi.

Sevinç ve hüzün

2014-2015 eğitim yılındaki yedinci sevgi sofrası olan Tıbrevank madağında, okulun 986 bin TL’lik bütçe açığı hayırseverlerin desteğiyle kapandı. Ancak, yakalandığı hastalık nedeniyle genç yaşta hayata veda ederek Tıbrevanklıları yasa boğan Serkan Çağlı’nın ölümünün 40. gününe denk gelen etkinlikte hüzün hâkimdi. Çağlı’nın anıldığı sevgi sofrasında okul korosu sahne almadı, şiirler seslendirilmedi.

Madağda, Vakıf Başkanı Toros Alcan, Yönetim Kurulu’nun geride bıraktığı dört yılına ilişkin sunumları salondakilerle paylaşarak SEV Vakfı, Bedros Şirinoğlu, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi, Ortaköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi, Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi ve bütün hayırseverlere ve kurumlara teşekkür etti.

Alcan, konuşmasını Serkan Çağlı’yı anarak sonlandırdı: “Bugün, Serkan’ın aramızdan ayrılışının 40. günü. Serkan, Şınorhk Badriyark’ın kendisine verdiği isimle ‘Şınorhk’, bugün aramızda yok. Şınorhk, okulumuzun en başarılı ve en güzel sınıfındaydı. Serkan hepimiz tarafından çok sevildi. Ailesini bu kısa ömründe çok mutlu etti. Serkan’ın hastalığı devam ediyor olsaydı bugün de burada, bu masalarda olacaktı. Nur içinde yat Serkan’ım...”

Etkinliğin sonunda, Serkan Çağlı’nın, Ahtamar Adası’nda, Artos Dağları’na karşı arkadaşıyla halay çekerken kaydedilen görüntüler de gösterildi.

Kapanışta, Başepiskopos Ateşyan’ın verdiği, bütçenin denkleştiği müjdesi, geleceğe yönelik büyük bir şevk ve umut yarattı.

Kategoriler

Toplum Vakıflar

Etiketler

Tıbrevank


Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.