KIVANÇ ERSOY

GÜNCEL Barış Akademisyenleri tahliye edildi

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya ve Meral Camcı’nın Çağlayan Adliyesi’nde 14.00’te başlayan ilk duruşmalarında tahliye edildi. Akademisyenler'in davası 27 Eylül'e ertelendi.
GÜNCEL Çağlayan Adliyesi'nde dava günü

Bugün İstanbul, Çağlayan Adliyesi, iki önemli duruşmaya ev sahipliği yapıyor. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davanın üçüncü duruşması 10.00’da başlıyor. Saat 14.00’te de tutuklu akademisyenler Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Doç. Dr. Kıvanç Ersoy, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı ilk defa hakim karşısına çıkıyor. Akademisyen ve gazetecilere destek için Çağlayan’a ‘adalet şöleni’ başlıklı davet çağrıları yapıldı.
GÜNCEL Kıvanç Ersoy: ‘Bilim itaatsiz olana ihtiyaç duyar’

Güneydoğu’daki çatışmaların son bulması için yayınladıkları “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisinden sonra tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulan akademisyen Kıvanç Ersoy, “Konuşma yasağına da, söyleme mecburiyetine de nefesimiz yettiği sürece karşı duracağız. Bilim itaatsiz olana ihtiyaç duyar” diye konuştu.
GÜNCEL Üç akademisyene 7,5 yıl hapis isteniyor

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için tutuklanan üç akademisyen için hazırlanan 10 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Akademisyenler için 1,5 yıldan 7,5 yıla hapis cezası isteniyor.
GÜNCEL 62 ülkeden 1406 akademisyen: Cadı avına son verin

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıktan sonra işlerinden atılan, haklarında soruşturma açılan ve tutuklanan Barış İçin Akademisyenler girişimine 62 ülkedeki meslektaşlarından destek açıklaması geldi. 1406 akademisyen “cadı avına son verilmesini” talep etti.
GÜNCEL Tutuklanan akademisyenler için Boğaziçi hocalarından eylem

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri meslektaşları Esra Mungan, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya’nın tutuklanmasını protesto etmek için eylem yaptı. Yaptıkları açıklamada, meslektaşlarının ifade özgürlüğü hakkını kullandığını ve serbest bırakılmaları gerektiğini ifade ettiler.