EĞİTİM-SEN

GÜNCEL Çatışmalar 300 bin öğrenciyi mağdur etti

Eğitim-Sen’in bugün açıkladığı “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Sonunda Eğitimin Durumu” raporuna göre, Kürt kentlerinde devam eden çatışma, operasyon ve yasaklardan dolayı yaklaşık 300 bin öğrencinin eğitim ve öğretim hakkı ihlal edildi.
GÜNCEL Galatasaray Üniversitesine ‘akademik özgürlük’ tepkisi

Galatasaray Üniversitesi'nden Eğitim-Sen'li akademisyenler, üniversitede gerçekleşen akademik özgürlük ihlallerine dikkat çekmek için basın açıklamasında bulundu. Akademisyenler üniversite idaresinin, Sebahat Tuncel'in katılımcılar arasında olduğu konferansı iptal etmesine atıfta bulunarak bunun son zamanlardaki ihlallerden sadece biri olduğunu hatırlattı.
GÜNCEL KCK'da son dalga sendikalar

KCK soruşturmasında son dalga KESK ve bağlı sendikalara uzandı. KCK'ya yönelik operasyonda KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve sendika başkanlarının bulunduğu 71 kişi gözaltına alındı. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, KESK ve bileşenlerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanların ortak özelliğinin Kürt olmaları olduğunu belirtti.
GÜNCEL KESK 4+4+4 protestosu için Ankara'ya ulaşamadı...

Bugün ve yarın Ankara’da düzenlenecek olan 4+4+4’ü protesto eylemine katılmak üzere Eğitim-Sen üyeleri başkente yola çıktı. İçişleri Bakanlığı basın açıklamasını genelge yayınlayarak engelledi. İstanbul, İzmir, Antalya gibi birçok ilde düzenlenen 4+4+4 protestoları güvenlik güçlerince engellenirken, polis eylemcilere sert müdahalelerde bulundu.