ADALAR

GENEL Adalar’da fayton düzenlemesi

Adalar Kaymakamlığı’na bağlı Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu 13 Şubat Salı günü 6 maddelik bir tebligat yayınladı. İlgili kurumlara gönderilen tebligatla Adalar’da motorlu araca geçilmesi Büyükada’da sadece lunapark bölgesinde turistik amaçlı sınırlı sayıda fayton bulunması öngörülüyor. Alınan kararlar şöyle:
GÜNCEL Adalılara bir dokun bin ah işit

Geçtiğimiz hafta TBMM’de düzenlenen bir basın toplantısıyla Adalar için S.O.S verildi. Adalar’da, bilhassa da Kınalıada’da sorunlar hep vardı ama son yıllarda artmış görünüyor. Görülen lüzum üzerine Kınalıada’nın yolunu tuttuk.
GÜNCEL Adalar’da imar tartışması

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç: “1/1000’lik planlarda yapı yoğunluğu söz konusu değildir. Yapı yapılmamış 150 civarında özel arazi var. Adalar’da 200 metrekarenin üstüne yapı yapılması mümkün değildir. 2000 metrekareye 200 metrekarelik bir yapı yapılabilir. Daha küçük arazilerde ise yüzde 40’lık bir oturum payı söz konudur.”
GÜNCEL Adalar Savunması: Yeni imar planı doğal alanları tehdit ediyor

Adalar’da Aralık 2012 tarihinden bu yana devam eden ve son aşamaya gelen 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı çalışmalarının bu sene içinde askıya çıkması bekleniyor. Adalar Savunması, yeni planın Adalar’ı ticarileştireceği uyarısını yaptı.
GÜNCEL Adalar can çekişiyor

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, TBMM'de İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya ve Kınalıada Platformu Sözcüsü Nurhan Çetinkaya ile birlikte Adalar'ın sorunlarına yönelik bir basın toplantısı düzenledi.