FAYTON

GENEL Adalar’da fayton düzenlemesi

Adalar Kaymakamlığı’na bağlı Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu 13 Şubat Salı günü 6 maddelik bir tebligat yayınladı. İlgili kurumlara gönderilen tebligatla Adalar’da motorlu araca geçilmesi Büyükada’da sadece lunapark bölgesinde turistik amaçlı sınırlı sayıda fayton bulunması öngörülüyor. Alınan kararlar şöyle:
GÜNCEL Büyükada’nın Ermeni faytoncuları

Hayk ve Sefon Belek, geçimlerini Büyükada’da faytonculuk yaparak sağlayan ve bu mesleği büyükbabalarından öğrenmiş iki kardeş. Bir diğer emektar faytoncu, 70 yaşındaki Kevork Beyleryan, “Arabacılık baba mesleğimdir. 1958’de başladım bu işe. 1974’te Amerika’ya gittim, orada 24 yıl kuyumculuk yaptım ama 1998’de Türkiye’ye dönüp tekrar arabacılık yapmaya başladım” diyor.
GÜNCEL Hrant Dink Parkı’nın adından rahatsız olan gazeteci

Ada Gazetesi’nin sahibi ve sorumlu müdürü Şükrü Abanoz’un, Kınalıada’da 2010 yılında açılan çocuk parkına Hrant Dink’in adının verilmesine, “Hrant Dink, Türk Milletinin alnına Soykırım yaftasını yapıştırma gayreti içinde olan bir gazeteci” diyerek itiraz ettiği ortaya çıktı. Abanoz’un Adalar Belediyesi ve Adalar Kaymakamlığı’na sunduğu dilekçeler sonuçsuz kalmış olsa da dilekçelerde yer alan ifadeler okuyanı şaşırtıyor.