CEM ÖZDEMİR

GENEL Özdemir’e Mkhitar Gosh Madalyası

Alman Federal Meclisi Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve milletvekili Cem Özdemir, Ermeni Soykırımı'nın uluslararası kabulü için verdiği mücadele ve katkıları için Ermenistan'ın Mkhitar Gosh Madalyası'na layık görüldü. Ödül töreni 23 Mart'ta Berlin Ermenistan Büyükelçiliği'nde gerçekleşti.
TÜRKİYE ‘Mesaj net: Bakın biz de vardık, sizinle idik’

Almanya Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarısı konusunda önemli çalışmalar yapan Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir’e başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye’deki farklı kişi ve kurumlardan ırkçılığa varan tepki ve hakaretler yağıyor. Özdemir’le 2 Haziran’dan sonra yaşanan gelişmeleri konuştuk.
GÜNCEL Seyfo Center’dan 11 vekil için Nobel adaylığı mektubu

Seyfo Center ya da Süryani Soykırım Araştırmalar Merkezi Başkanı Sabri Atman,Nobel Barış Ödülü Komitesi’ne mektup yazarak Almanya’daki Ermeni Soykırımı tasarısının kabul edilmesi yönünde oy veren Türkiye kökenli vekillerine Nobel'e verilmesini önerdi.
Cem Özdemir'e ölüm tehditleri geliyor

Almanya Federal Meclisi’nde 2 Haziran’da kabul edilen Ermeni Soykırımı tasarısı hakkında tartışmalar devam ederken, tasarının kabul edilmesi konusunda önemli çalışmalar yapan Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir’e tehditler gelmeye başladı.
Almanya siyasetçiler Soykırım tasarısının geçeceğini düşünüyor

Alman siyasetçiler, 2 Haziran’da Federal Almanya Meclisi’nde oylanacak “101 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere ve diğer Hıristiyan azınlıklara uygulanan soykırımın hatırlanması ve anılması” başlıklı Ermeni Soykırımı tasarısının onaylanmasını bekliyor.