KONGRE

GÜNCEL MHP kongreye gidiyor

Ankara 2. İcra Mahkemesi, MHP’de olağanüstü kurultayla ilgili itirazı reddeti. Muhalifler 15 Mayıs’ta Kongre’ye gitmeyi planlıyor.
GÜNCEL DTK, özyönetimi sahiplendi

Bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle olağanüstü gündemle toplanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) sonuç bildirgesinde "özsavunma ve özyönetimin sahiplenildiği" duyuruldu.
GÜNCEL HDP'de yeni yönetim

İstanbul’da düzenlenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) 1. Olağan Kongresi'nde genel seçim öncesi parti olarak girme kararı ve yüzdd 10 barajı gündemin ana konusuydu. Kongrede partinin yeni yönetimi belirlendi.
GÜNCEL Değişmeyen ‘medeniyet fukaralığı’

AK Parti’nin dördüncü olağan kongresi, kamuoyunda en çok partinin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmayla adından söz ettirdi. Kongreyi, Erdoğan’ın konuşmasının satır başlarını AK Parti’yi yakından izleyen Başkent Üniversitesi’nden siyaset bilimci Doç. Menderes Çınar, Agos için değerlendirdi.
GÜNCEL 'Başbakan Müslüman olmayanlara eşit vatandaş gözüyle bakmıyor”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün kongrede yaptığı konuşmanın Ermeniler ve gayrımüslimlerle ilgili bölümleri tepki çekti. Taraf gazetesinin görüşlerine başvurduğu Agos Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, “Ulusalcı söylemi hatırlatıyor” dedi. Aktivist Hayko Bağdat ise kullanılan dilin Ermeniler açısından alçaltıcı olduğunu kaydetti.