BAKIRKÖY KADIN KAPALI CEZAEVİ

GÜNCEL Pınar Aydınlar:

HDK operasyonlarında tutuklanıp 13 Mayıs’ta tahliye edilen sanatçı Pınar Aydınlar, “Onurluca mücadele eden, değerlerine sahip çıkan bir kadın olarak hapisler, gözaltılar bizleri ve ailelerimizi yıpratsa da bizim onurumuz kadar kıymetli hiçbir şeyimiz yok. Dimdik girdim, başı dik çıktım. Bu benim için en büyük iradedir” mesajını verdi.
GÜNCEL Esra Mungan: Yattığım her günü helal ediyorum, yeter ki barış olsun

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imza attığı ve raporunu okuduğu için tutuklanan Esra Mungan, cezaevinde avukat Ümit Altaş’a konuştu. Bir süredir “Ağırlaştırılmış müebbet cezası alanların konulduğu tek kişilik hücre"de kalan ve bugün öğle saatlerinde koğuşa alınan Esra Mungan, "Ben yattığım her günü helal ediyorum, yeter ki barış olsun” diye konuştu.
GÜNCEL Bakanlık’tan Bakırköy Cezaevi açıklaması

Bakanlık’tan Bakırköy Cezaevi’nde bu akşam yaşanan hareketlilik üzerine yapılan açıklamada şöyle dendi: “Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde birlikte kalan adli tutuklu iki kadın arasında çıkan kavga sonucu küçük çaplı yangın çıkmış ve cezaevi çalışanları tarafından söndürülmüştür.”