DİZİ

GENEL ‘Muhafız’: Şehri benzetmelerden kurtarmak

Geçen hafta seyircilerle buluşan ‘Hakan: Muhafız’ dizisini heyecanla izledim. Dizinin görsel ve kurgusal başarısının yanı sıra söylemsel boyutu da ilgimi çekti. Özellikle İstanbul’un, birçok söylemsel pratiğin temel nesnesi haline getirilmiş olması, dizinin mekân kullanımında önemli bir başarıya imza attığını düşündürdü bana.
GENEL “Hiçbir zaman istediğimiz kadar özgür olamıyoruz”

Bartu Küçükçağlayan’ın sesini ilk kez Büyük Ev Ablukada grubunun şarkılarını dinlerken duydum, yüzünü ise ilk olarak ‘Çoğunluk’, son olarak da ‘Kelebekler’ filminde gördüm. Oyunculuk ve müzisyenlik yapan Küçükçağlayan, şu sıralar, senaryosunu kendisinin kaleme aldığı ‘Bartu Ben’ adlı diziyle isminden sıkça söz ettiriyor. BluTV’de, her pazartesi ve perşembe yeni bölümleri yayınlanan dizide, başta sinema sektörü olmak üzere birçok alana ve kişiye eleştiriler yönelten, en çok da kendiyle dalga geçen, kendi tabiriyle bir ‘ünsüz ünlü’ olan Küçükçağlayan’la yeni dizisi vesilesiyle sohbet ettik.
KÜLTÜR SANAT ‘Taht Oyunları’nda son perde

Game of Thrones’un (Taht Oyunları) yeni sezonunun ilk bölümü yayınlandı. Diziyle ilgili beklentilerimizi ve hayal kırıklıklarımızı yazmadan önce,âdet olduğu üzere,‘spoiler’ uyarısında bulunalım.
YAŞAM Arda Kalaycı umut vaat ediyor

Arda Kalaycı, henüz dokuz yaşında olmasına rağmen birçok reklam ve dizide oynamış ve oyunculuk hayalleri olan bir çocuk. Bugünlerde, Fikret Kuşkan ile kamera karşısına geçtiği Vodafone reklamlarından aşina olduğumuz Arda ile çalışmalarını, hayallerini ve aldığı tepkileri konuştuk.
DERKENAR Neden 'The Walking Dead' izliyoruz?

Peki, biz niye ‘The Walking Dead’ gibi zombilerden kaçan insanların hikâyelerini izliyoruz? Aslında bu soruyu ilk kez ben sormuyorum. Glenn Beck “Bir haftada 22 milyon insan neden bu diziyi izler?” diye sormuştu. Ben de ordan yola çıkarak, bu dizi bize neler anımsatıyor da izliyoruz diye düşünmeye başladım.
KÜLTÜR SANAT ‘Oyuncuların samimiyeti sessizlikte ortaya çıkıyor’

İzleyicilerin her cuma akşamı televizyon karşısında merakla beklediği ‘Medcezir’ dizisi, her biri ayrı bir hikâye aktaran, birbirinden renkli karakterleriyle dikkat çekiyor. Bunlardan biri de, dizinin ‘kötü’ karakteri Hale’yi canlandıran Meriç Aral. Hukuk Fakültesi mezunu olan Aral’la Türkiye’deki dizi sektöründen, oynadığı ilk dizi olan ve çekimleri Diyarbakır’da yapılan ‘Sultan’a kadar birçok konu hakkında konuştuk.
DERKENAR Başarılı bir uyarlama: Şeref Meselesi

Konu mafya olunca, işin içine romantizm de karışınca uyarlama yapılan ülke epey isabetli olmuş ve dizi gayet güzel kotarılmış. Yapım, ekranlara oldukça iddialı girdi; Türkiye’de ilk defa bir dizi için gala gecesi düzenlendi. Reytingler ve sosyal medyadaki yansımalar da iddiaların haklılığını doğruluyor.