DTK: Cizre'de hedef çözüm süreci

Cizre’de 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili açıklama yapan DTK Eş Başkanı Selma Irmak, “Olaylar Hüda-Par ile partimiz arasında yaşanmamıştır” dedi, çözüm sürecinin hedef alındığını söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Cizre ilçe binası önünde yapılan açıklamaya HDP Batman Miletvekili Ayla Akat Ata, belediye eş başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

DTK Eş Başkanı Selma Irmak’ın yaptığı açıklamada “provokasyon” vurgusu vardı.  Olaylarla ilgili devletin içindeki karanlık güçlere işaret eden Irmak, bu olaylarla çözüm sürecinin hedef alındığını, yandaş medyanın da ateşe benzinle gittiğini söyledi.

Irmak açıklamasında, olayların ardında “Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın başlattığı çözüm sürecini baltalamaya ve akamete uğratmak isteyen devlet içerisindeki karanlık güçler olduğunu” düşündüklerini vurguladı:

“Özellikle Komalen Ciwan’ın kitlesel eylemlerde yüz kapatma, kitlenin içersinden provokasyon girişiminde bulunma halkın malına ve canına zarar verme, halk otobüslerinin yakma, her eylemde kepenk kapattırma ve benzeri eylem tarzlarını reddettiğini bildiren açıklaması ve DBP ilçe örgütümüzün yaşanan olaylardan bir gün önce var olan gerilimi dindirmek adına Hüda-Par ilçe örgütünü ziyaret etmesinin hemen akabinde yaşanan bu olaylar oldukça düşündürücüdür.”

Medyaya eleştiri

Olayların yaşandığı gün bazı gazete manşetlerine de değinen Irmak, ‘PKK Cizre’de bir mahalleyi ateşe verdi’, ‘PKK Cizre’de dindar vatandaşların oturduğu mahalleyi ateşe verdi’, ve ‘Zerdüştler müslüman mahallesine saldırı yaptılar’ türünde manşetler en büyük ahlaksızlık olmuştur. Ateşe benzinle koşan yandaş medyayı halkımızın inançları üzerinden toplum arasına nifak tohumlarını ekmekten vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.  

Kamu güvenliği

Irmak, AKP hükümetinin özellikle de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kürt halkının tek temsilcisi HDP değildir. HDP, BDP ve DBP, matruşka gibiler" açıklamasının bu kamplaşmayı arttırdığını belirtti.

Irmak, "Kamu güvenliği" adı altında kolluk güçlerine aşırı güç ve yetki sunan güvenlik paketlerinin kamunun barışından önce devletin bekasını öncelediğini belirterek toplumun tepkisini çektiğini söyleyerek "Siyasi soykırım operasyonlarına son verin. Sayın Öcalan'ın sunduğu müzakere taslağını ivedilikle hayata geçirin" dedi.

Hendek 

Irmak, "Mahallelerde kazılan hendeklerin ne zaman kaldırılacağı ya da kaldırılması için bir çağrınız olacak mı?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Hendeklerin ne zaman kapatılacağı veya kazılacağını sormak yerine hükümetin bu siyasi soykırım politikasını ne zaman sona erdireceğini sormalıyız, hükümetin bu konuda tedbirler almasını istemeliyiz. Bunlar gelişirse bu hendeklere zaten gerek kalmayacak." 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında