Erdoğan: MİT'e 'sır küpüm' olarak görebileceğim birini getirmiştim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle ilgili tekrar konuştu: MİT rastgele bir yer değil, sır küpüm olarak görebileceğim birini getirmiştim.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekilliği adaylığı için istifa etmesini neden olumsuz karşıladığını, Latin Amerika yolunda uçakta açıkladı. Gazetelerden köşe yazarlarınn katıldığı uçak yolculuğunda konuşan Erdoğan, "Kendisine açık ve net olarak ‘ayrılmanı doğru bulmuyorum. Çünkü burası rastgele bir yer değil’ dedim. Nitekim ben oraya son derece güvenilen, hatta ‘sır küpüm’ olarak görebileceğim birini getirmiştim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileri artık yorulduklarını söyleyerek, burada daha fazla devam edemeyeceklerini söyleyerek maalesef böyle bir adım atmayı uygun buldular ve bu adımı attılar. Bundan sonraki süreç Sayın Başbakan’a ait olan bir süreçtir. Yerine kim gelecekse Sayın Başbakan teklif yapar. Biz de onar ya da onamayız” diye konuştu.

Erdoğan, Fidan’ın halefi konusundan da ‘paralel yapı’ ve ‘PKK’ye gönderme yaparak konuştu: “Kimin geleceği çok önemli, çünkü bizim ‘paralel yapı’yla mücadele esnasında neler yaşadığımız, neler çektiğimiz, her şey ortada. Böyle bir ortamda böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmayı ben asla doğru bulmam.  PKK terör örgütü bile uluslararası camiada bunların Türkiye’ye verdiği zararı vermemiştir. Ben her zaman söylüyorum. Tek kişi dahi kalsam ben bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürürüm.”

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Erdoğan Hakan Fidan


Yazar Hakkında