Kamp Armen Dayanışması'ndan açıklama: Tapu hâlâ iade edilmedi

Kamp Armen Dayanışması, Kamp Armen’deki nöbetin 22. gününde bir basın açıklaması yayımladı. Tapunun hâlâ iade edilmediğini belirten Dayanışma, nöbete devam edeceklerini açıkladı.

Kamp Armen Dayanışması'ndan "Oyalamaya son! Kamp Armen derhal iade edilsin" başlığıyla yapılan açıklamada "İlk günden beri aynı şeyi söylüyoruz: Kamp Armen Ermeni halkına, koşulsuz, şartsız ve hemen şimdi iade edilsin! Alışageldiğimiz oyalama taktikleri ile tapu devrinin 10 gün, 15 gün geciktirilmesine, süreci seçim sonrasına sarkıtma, oldu bittiye getirme çabalarına karnımız tok. 31 sene önce kampımıza el koyan devlet, bugün, kampımızı hemen iade etmelidir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı şöyle: 

"30'u aşkın senedir süren adaletsizliğe karşı, Ermeni yetimlerin emekleriyle yükselmiş olan Kamp Armen'in yıkılmaması için başlattığımız direnişimiz, 22 gündür sürüyor. 22 gün önce dozerleri kampa sürenler, bugün kampı iade edeceğini iddia ederken, Kamp Armen’in onlar için ne kadar mühim ve değerli olduğu masalını anlatıyor.

İlk günden beri aynı şeyi söylüyoruz: Kamp Armen Ermeni halkına, koşulsuz, şartsız ve hemen şimdi iade edilsin! Alışageldiğimiz oyalama taktikleri ile tapu devrinin 10 gün, 15 gün geciktirilmesine, süreci seçim sonrasına sarkıtma, oldu bittiye getirme çabalarına karnımız tok. 31 sene önce kampımıza el koyan devlet, bugün, kampımızı hemen iade etmelidir!

Yarın sabah o dozerlerin kapımıza dayanmasının önünde direnişimizden başka hiçbir engel yokken, kamuoyunda yaratılan “Kamp iade edildi” algısı, direnişimizi kırmaya yöneliktir. Kamp Armen’i kazanacağız! Her gün artan dayanışmamız ile kazanacağız, algı yönetimlerine prim vermeden, rehavete kapılmadan kazanacağız! Dozerlerle yıktıkları duvarları, ellerimizle onararak kazanacağız! Direne, direne kazanacağız 

Tekrar belirtiyoruz, Kamp Armen kazanılana, tapu devri yapılana kadar direnişteyiz! Tüm halkları direnişimize güç vermeye, Kamp Armen’e bekliyoruz!"

Kategoriler

Toplum Okullar



Yazar Hakkında