Sevgi Sofrası ve Yeryüzü Sofrası Kamp Armen’de buluştu

Kamp Armen nöbetinin 47. gününde Siroseğan (sevgi sofrası) ve Yeryüzü Sofrası bir araya geldi. Pazar günü gerçekleşen etkinlikte Antikapitalist Müslümanlar Kamp Armen’i ziyaret etti.

Antikapitalist Müslümanlar’ın Gezi Direnişi’nden sonraya denk gelen ramazan ayında başlattıkları ‘Yeryüzü Sofrası’na Kamp Armen’de ilgi büyüktü. 

Nor Zartonk’tan Alexis Kalk, Kamp Armen’de haftasonunun nasıl geçtiğini Agos’a anlattı.

Sofraya yaklaşık 300 kişinin katıldığını söyleyen Alexis Kalk, kampın en kalabalık günlerinden birini yaşadıklarını, özellikle Tuzla halkından çok yoğun bir katılım olduğunu söyledi.

Siro Seğan (sevgi sofrası) ve Yeryüzü sofrasını Kamp Armen'de birleştirmek istediklerini söyleyen Kalk , "Dostlarımız da seve seve kabul ettiler. Yeryüzü Sofrası da Siro Seğan da dayanışma ve paylaşma sofrasıdır. Müslüman dostlarımız ve Ermeniler birlikte dayanışma yemeyi yedik" dedi.

Antikapitalist Müslümanlardan destek mesajı

Kamp Armen’in konukları arasında Antikapitalist Müslümanlar’dan İhsan Eliaçık da vardı. Eliaçık, Kamp Armen'de yaptığı konuşmada sosyal medya üzerinden kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Cemevine gittiği için 'Alevi misin?”, Kamp Armen'e geldiği için ' Ermeni misin? ' gibi sorular geldiğini söyleyen Eliaçık, "Kim eziliyorsa, kim ötekileştiriliyorsa eşitlik ve adalet yerini buluna kadar ben oyum. Kamp Armen'de Ermeni'yim, Cemevinde Aleviyim, kadın erkek ilişkilerinde kadınım. Ezilenin tarafındayım. Kamp Armen yetim hakkıdır. Yetimlerin elleriyle  kurduğu bir yetimhanedir ve iade edilmesi gerekir" dedi. Eliaçık, Kamp Armen mücadelesinin yanında olduklarını belirtti.

Kalk, direnişin 48. gününde kampın iade süreciyle ilgili herhangi bir gelişme olmadığının altını çizdi ve tapu alınana kadar kamuoyu baskısının devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Cuma günü Kamp Armen yürüyüşü

Kamp Armen Dayanışması, 26 Haziran Cuma günü saat 19.30'da Tünel Meydanında bir araya gelerek kampın iadesi talebini bir kere daha dillendirecek.

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında