Avrupalı Yahudiler, Ermeniler ve Romanlar işbirliği yapıyor

Avrupalı Yahudiler, Ermeniler ve Romanlar, ‘Diasporaların Avrupası’ ağının temellerini attı. 28 Haziran’da Paris’te temelleri atılan oluşum, diasporalar arasında bir iletişim ağı yaratıp Avrupa’da farklı diasporaların değerlerini savunarak farkındalık oluşturmak istiyor.

'Diasporaların Avrupası’ ağına destek veren Ermeni Genel Hayırseverler Birliği (AGBU) Avrupa Direktörü Nicolas Tavitian, “Diasporaların tasdik edilmesi diğer Avrupa toplumları ve ilgili diğer gruplar için de önemli olduğuna inanıyoruz. Bu oluşum diasporaların Avrupa’ya, Avrupa’nın da diasporalara neler katabileceğini araştırcak” diye konuştu.

Diasporaların Avrupası, temel olarak bu toplumları hedef alan nefret söylemine ve ayrımcılığa karşı çalışacak. Aynı zamanda, soykırım anmaları ve Avrupa toplumu tarihinde üç grubu etkilemiş diğer olayların hatırlanması konularında işbirliğine gidilecek.

Uluslararası Phiren Amenca Ağı’ndan Vicente Rodriguez, “İşbirliğimiz güncel meseleleri de konu almalı. Bugün yaşanan pek çok trajedi var” dedi.

Proje, Yahudi Öğrenciler Avrupa Birliği, Uluslararası Priren Amenca Ağı ve Ermeni Genel Hayırseverler Birliği Avrupa tarafından beraber yürütülüp Avrupa Birliği Vatandaşlar için Avrupa programı tarafından destekleniyor.

Diasporaların Avrupası’nın Ekim ayında Budapeşte’de toplanması bekleniyor.  

Etiketler

Ermeni Yahudi Roman


Yazar Hakkında