Avrupa Ermeni Federasyonu'ndan Suruç saldırısıyla ilgili kınama

Adalet ve Demokrasi için Avrupa Ermeni Federasyonu (EAFJD), Suruç’taki bombalı saldırıyla ilgili bir kınama metni yayımladı.

Adalet ve Demokrasi için Avrupa Ermeni Federasyonu (EAFJD), Suruç’taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına metanet, hayatta kalan yaralılara ise acil şifa dileyerek saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

EAFJD Başkanı Kaspar Karampetian, Federasyon adına yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD saldırısı nedeniyle yıkılan şehir Kobane’ye destek vermeye giden gençlerin saldırıya uğramasının canavarca olduğu’ vurgulandı. 

Karampetian, “Türkiye’nin IŞİD’I destekleyen politikasının saldırıya neden olduğunu” belirtti, “Suriye’deki teröristleri destekleyen Erdoğan’ın bu politikası, er ya da geç kendine karşı dönecektir. Ne yazık ki, bu şimdilik masum gençlerin hayatlarını kaybetmesiyle gerçekleşmiştir” dedi. 

Karambetian açıklamasında, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Halkların Demokrasi Partisi (HDP), Avrupa Sosyalist Partisi (PES) ve dünyadaki tüm demokratik çevrelerle birleşerek saldırıyı kınadıklarını kaydetti.

Kategoriler

Güncel Türkiye Diaspora