Garo Paylan: Bu büyük bir provokasyon

HDP milletvekili Garo Paylan, Ankara’daki HDP Genel Merkezi’nin uğradığı ırkçı saldırıyı anlattı: “Bir partinin genel merkezinin yakılmasına yol verilmesi demek partinin ideallerinin yakılması demektir."

Türkiye'nin birçok yerinde HDP il ve ilçe binalarına yönelik saldırılar sürerken Ankara Genel Merkez binası da ırkçı saldırıya uğradı. 

HDP, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden genel merkez binasının da saldırıya uğradığını bildirdi.

HDP’nin Genel Merkez twitter hesabından Saat 21.50’de yapılan açıklamada “Genel Merkezimiz ağır saldırı altındadır ve polis üzerine düşeni yapmamaktadır” dendi.

HDP İstanbul Miletvekili Garo Paylan Ankara’da HDP Genel Merkezi’nde yaşananları Agos’a anlattı.

Paylan şunları söyledi:

“Akşam saatlerinde kapıda polis bir miktar önlem almıştı. 19.30 sularında ırkçı gruplar kapıda birikmeye başladı. Polisin de yol vermesiyle camı çerçeveyi indirdiler, son olarak da binayı yakmaya çalışıyorlardı. Bu büyük bir provokasyon. Olan bir arada yaşama idealimizin yakılmasıdır. Büyük bir kırılmanın başlangıcı bu olanlar. Bu saldırılar başka ayaklanmaların önünü açmak için yapılıyor. Olanlar başka ayaklanmaları tetikleyecek. Bir partinin genel merkezinin yakılmasına yol verilmesi demek partinin ideallerinin yakılması demektir. Bir arada yaşama ideallerinin yakılmak istenmesinin başka sonuçları da olacaktır. Bu provakasyonlar darbe dinamiğinin devrede olduğunu gösteriyor. Birçok olayda polislerin ve mit ajanlarının MHP’li kılığında rol aldığını partililer bize söylüyor.. “

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında