Kılıçdaroğlu azınlık liderleriyle buluşuyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul Adile Sultan Sarayı’nda aralarında Ekümenik Patrik Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ve Hahambaşı İsak Haleva’nın da bulunduğu azınlık cemaatlerinin dini ve sivil temsilcileriyle ilk kez buluşacak.

 

Yeni CHP kavramının yoğun bir şekilde tartışılmaya devam edildiği bir dönemde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir ilke imza atarak azınlık temsilcileriyle bir araya geliyor. Kılıçdaroğlu ve azınlık temzilcilerinin buluşmasında Rum, Ermeni ve Yahudi cemaatlerinin yanı sıra Keldani, Ermeni ve Süryani Katolik, Latin Katolik, Bulgar, Gürcü Ortodoks Kilise ve cemaatinin temsilcileri de katılacak. Görüşmede tüm azınlık vakıflarının Vakıflar Meclisi’ndeki temsilcisi Laki Vingas da yer alacak. Kılıçdaroğlu’nun, buluşmada Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden eğitime başlaması tartışmalarıyla ilgili, “Hükümet ile Patrikhane arasındaki olası mutabakata bakılır. Ona göre değerlendirmemizi yaparız” mesajı vermesi bekleniyor. 

Vakıf mallarının iadesine destek

Kılıçdaroğlu, toplantıda “Sayıca az olsanız da toplumumuzdaki yeriniz açısından çok önemlisiniz. Sizinle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ak Parti hükümetinin özellikle vakıf mallarının iadesi konusunda attığı adımları destekliyor, ancak sorunlarınızın çözümü konusunda atılacak çok adımın olduğunu da biliyorum” diyecek.

(Kaynak: Hürriyet)

 

 

Kategoriler

Genel