Fransa'da olağanüstü hale doğru

Fransa Hükümet Sözcüsü, Paris'teki saldırıların ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının üç aya kadar uzatılabileceğini duyurdu. Saldırılarda ölenlerin tümünün kimlik tespitlerinin tamamlandığı da belirtildi.

Fransız Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, Cuma günü resmi rakamlara göre 129 kişinin öldüğü terör saldırılarının değerlendirildiği Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi. La Foll, saldırılardan sonra ilan edilen 12 günlük olağanüstü hal uygulamasının üç aya kadar uzatılabilmesini öngören yasa tasarısının yarın Ulusal Meclis’te, Cuma günü ise Senato’da görüşüleceğini söyledi.

Basın muaf

Le Foll, olağanüstü hal kapsamında ülke güvenliği ve kamu düzeni için tehdit oluşturabilecek kişiler için ev hapsi istenebileceğini vurgulayarak, parlamenterler, yargı organları mensupları, avukat, yargıç ve savcılarla birlikte, basın yayın organları üyelerinin olağanüstü halin getirdiği kısıtlamalardan muaf tutulacaklarını bildirdi.

Hollande: Dünyanın huzuru için

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, bugün belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda IŞİD’e karşı hava operasyonlarında kullanılmak üzere "Charles de Gaulle" uçak gemisinin bölgeye gönderildiğini ve bölgedeki güçlerinin üç katına çıktığını söyledi.

Terörle mücadele konusunu görüşmek üzere haftaya Rusya ve ABD'ye gideceğini ifade eden Hollande, “Sadece birkaç ülkeyi değil tüm dünyanın huzurunu tehdit eden bu örgütü ortadan kaldırmak gerek” diye konuştu.

Üç aylık olağanüstü hal ilanının bazı özgürlükleri kısıtlayabileceğine vurgu yapan Hollande, “Bu savaşın galibi olmak için sabretmek gerekiyor” dedi.

Ölenlerin kimlikleri belirlendi

Öte yandan Fransa hükümeti, Paris saldırılarında ölen 129 kişinin kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı. Saldırılar sırasında yaralanan 221 kişiden bazılarının durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği gelen bilgiler arasında. 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında