Cizre ve Silopi’de öğretmenler gönderildi, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Milli Eğitim Müdürlüklerinin Cizre ve Silopi’deki öğretmenlere gönderdiği mesajda ‘hizmet içi eğitim’ gerekçe gösterilerek gönderilmesinin ardından Şırnak Valiliği, bu akşam 23.00’ten itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağının başlayacağını duyurdu.

CNN Turk'un haberine göre, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre ve Sşlopi ilçelerinde bu gece saat 23.00’ten itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. 

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Cizre ve Silopi ilçe merkezlerinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölücü terör örgütü mensupları tarafından mayın ve patlayıcılarla tuzaklanmış barikat ve hendeklerin bertaraf edilmesi ve vatandaşlarımızın can, mal güvenliğinin ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 14.12.2015 günü saat: 23:00' ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."

3 bin öğretmen gitti 

Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından gönderilen bir cep telefonu kısa mesajıyla (SMS) Cizre ve Silopi'de görev yapan yaklaşık üç bin öğretmen, Şırnak'ın ilçelerini terk etmişti.  

Cizre'de öğretmenlere "Tüm öğretmen ve idarecilerimiz bakanlığımız tarafından 14.12.2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alınmıştır. Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilirler" mesajı gönderilmiş; Silopi'de görev yapan öğretmenlere ise "Merkez okullarında görev yapan öğretmenler 14-15-16.12.2015 tarihlerinde hizmet içi eğitime alınacağından, belirtilen tarihlerde okullar tatil edilmiştir. İs-Kur personelleri belirtilen tarihlerde okullarda hazır tutulacaktır. Okullarda bulunmayan personellerin işlerine son verilecektir” mesajı gönderilmişti. 

43 bin 127 öğrencinin 104 okulda gördüğü eğitime, hafta başından itibaren belirsiz bir tarihe kadar ara verilmiş durumda.

Bugüne kadar Cizre'de 4 kez; Silopi'de ise 1 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Aileleri başka şehirlerde yaşayan öğretmenlerin çoğu, aldıkları mesajla birlikte görev yaptıkları Silopi ve Cizre'yi terk etti.

BBC Türkçe’den Hatice Kamer’in haberine göre, öğretmenlerin panikle ilçeyi terk etmesinin altında yatan nedenlerden biri, bu mesajların ilan edilecek sokağa çıkma yasaklarının göstergesi olarak algılanması.

EĞİTİM-SEN'den tepki 

Öte yandan Silopi Eğitim-Sen Şube Başkanı Metin Alan da gün içinde bini aşkın öğretmenin ilçeyi terk ettiğini söyledi. Resmi prosedüre göre hizmet içi eğitim planlamasının yıllık yapıldığını, yolluk ve harcırahların daha önceden belirlenerek resmi internet sitelerinde yayınlandığını söyleyen Alan, prosedürün bu sefer işletilmediğini kaydetti. 

Alan, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı bu kararın 'savaş politikasına hizmet ettiğini' savundu:

"Milli Eğitim'den aldığımız bilgiye göre öğretmenlere gönderilen mesajın eğitimle hiçbir alakası, gerekçesi yok. Yarın ilan edilecek olan yasağın ön hazırlığı olarak görüyoruz. Öğretmenlerin ilçeyi terk etmesini istiyorlar. Bu kararla birlikte Milli Eğitim savaş politikalarına hizmet etmiş oluyor."

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında