Devrimci Anarşist Faaliyet'ten '1 Mayıs' baskını açıklaması

14 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşen operasyonlara karşı, Devrimci Anarşist Faaliyet basın açıkalaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, 'T.C Devleti’nin, tarihinde ilk kez anarşistleri hedef alarak yaptığı bu operasyon doğrudan anarşizme ve anarşistlere yöneliktir' dendi.

Devrimci Anarşist Faaliyet adına okunan basın açıklamasında Düzenlenen operasyonlar kapsamında, Kadıköy’de bulunan Paylaşma ve Dayanışma Derneği’ne, 26A Kolektifi’nin Taksim’deki kafesi olan Kafe26A’ya, birçok Devrimci Anarşist Faaliyet‘linin, Lise Anarşist Faaliyet‘linin, Paylaşma ve Dayanışma Derneği üyesinin ve Kolektif 26A gönüllüsünün evlerine ‘terörle mücadele ekipleri’ tarafından, kar maskeleri ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı baskınların düzenlendiği ifade edilirken, “ Yapılan operasyonlarda arkadaşlarımız polis tarafından darp edilerek gözaltına alınırken, bunun dışında bir çok anarşist birey de bu gözaltı terörüne maruz kaldı” dendi.

'Devlet ilk defa anarşistleri hedef aldı' açıklaması

Açıklamanın devamında “ Anarşizmin bu topraklarda toplumsallaşmaya başladığı şu günlerde, yapılan operasyonların ve baskıların amacı anarşizmin ve mücadele etmekte olan anarşistlerin sindirilmesidir. T.C Devleti’nin, tarihinde ilk kez anarşistleri hedef alarak yaptığı bu operasyon doğrudan anarşizme ve anarşistlere yöneliktir” denerek operasyonlar eleştirildi.

(Kaynak: Anarsihaber.org)