Muzaffer Kaya: Çılgın gidişatı durdurmak hala mümkün

Bugün hakim karşısına çıkacak akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Silivri’den bir mektup göndererek, “Ülkece mehter marşı eşliğinde uçuruma doğru hızla ilerliyoruz. Ancak bu çılgın gidişatı durdurmak hala mümkün” dedi.

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attığı için tutuklanan ve bugün saat 14.00’te hakim karşısına çıkacak “Barış İçin Akademisyenler”den Muzaffer Kaya, mahkeme öncesi Silivri Cezaevi’nden bir mektup gönderdi.

Kaya’nın Sendika.org’a gönderdiği mektupta Kaya, “Cumhuriyet tarihinin en köklü siyasi krizine tanık oluyoruz. Saray’ın yurtta ve dünyada savaş politikası, Türk tipi başkanlık rejiminin (faşizm diye okuyabilirsiniz) inşasıyla iç içe geçmiş durumda. Ülkece mehter marşı eşliğinde uçuruma doğru hızla ilerliyoruz” dedikten sonra “Ancak bu çılgın gidişatı durdurmak hala mümkün” diyor.

"Daha cesur, daha dirayetli olmalıyız"

Kaya, “Biz Türkiye’nin batısındakiler üstümüzdeki şaşkınlığı atıp, aktif yurttaşlık bilinciyle, barış ve demokrasi için birlikte sesimizi yükselterek bu korkunç savaş ve faşizme sürüklenişi durdurabiliriz. İktidarın ilüzyonuna kapılmamış yurttaşlar olarak daha cesur, daha dirayetli, daha dayanışmacı olmamız gereken günlerden geçiyoruz” vurgusu yapıyor.

"Bizim mücadelemiz belirleyecek"

“İleride tarih kitaplarının 2016 Türkiyesi için ne yazacağını, bugün bizim yapacaklarımız belirleyecek. Örneğin 22 Nisan’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek bizim ve gazetecilerin duruşmalarını tarihçiler, Türkiye’de faşizmin kurumsallaşmasına giden yolun köşe taşlarından birisi olarak mı yoksa, ülkeyi faşizme sürükleyen savaş ittifakının geriletilmesinde etkili olan anlardan birisi olarak mı yazacaklar?” diyen Kaya, “Bunu bizim mücadelemiz belirleyecek. Kritik bir tarihsel anın içinde olduğumuz bilinciyle, demokratik Türkiye mücadelesinin yoldaşları olarak, adeta tek bir partiymişiz gibi birlikte çalışmayı başarabilecek miyiz?” ifadelerini kullanıyor.

Siyaset kurumunun tıkandığı ve ülkenin bir çıkmaza girdiği anlarda yurttaşların alacağı demokratik inisiyatifin hayati öneme sahip olduğunu ve üç yıl önce Gezi’yi yaratmış ve yaşamış, geçen yıl büyük bir seçim başarısına imza atmış yurttaşlar olduğumuzu hatırlatan Kaya, “Bu ülkeye barışı da. özgürlüğü de getirebilecek güce sahibiz” diyor. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında