Başbakan Yıldırım: Geçmişimizde yüz kızartacak hiçbir olay yok

Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nın bu sabah yapılan oylamayla Almanya Federal Meclisi’nde kabul edilmesine Türkiye’den tepkiler devam ediyor. Başbakan Yıldırım, “Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiçbir olay yoktur” dedi. Almanya Büyükelçisi, Ankara’ya çağırıldı.

Almanya Federal Meclisi’nde bu sabah oylanarak kabul edilen Ermeni Soykırımı Yasası’yla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu karar, hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bizim geçmişimizde yüz kızartacak, başımızı öne eğdirecek hiçbir olay yoktur. Tarihçilerin bile aralarında anlaşamadığı bir konuda, sözde Ermeni soykırımın kabul edilmesi asla ve asla Türkiye'nin kabul edeceği bir şey değildir. Bu gelişmeler üzerine Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye çağırdık" dedi. Yıldırım, “Ana muhalefet partisi yabancı elçilerle AK Parti’den kurtulma muhabbeti yaparken Türkiye’nin önemli bir müttefiki Almanya’da da ırkçı Ermeni lobisinin kararını Alman parlamentosu kabul etti” diyen Yıldırım, karar metnini gördükten sonra bir saniye bile düşünmeden gereken adımları atacaklarını belirtti.

Büyükelçi geri çağırıldı

Diğer yandan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Ankara’ya geri çağırıldı. Karslıoğlu'nun yerel saatle 14.45'teki uçakla İstanbul'a geleceği öğrenildi. Aynı saatlerde Ankara’daki Alman Büyükelçisi de Dışişleri’ne çağırıldı.

Dışişleri Bakanı: Sorumsuz ve mesnetsiz

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Ermeni Soykırımı Yasası’nın kabulüne ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.  Çavuşoğlu açıklamasında “Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu, sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir" dedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında