Yıkıntı sonrası Nusaybin

3 gün önce sokağa çıkma yasağının sona erdiği Nusaybin’de, Özel Harekat Timi’nin bölgeden ayrulırken binalara astığı bayrak ve okunan marş tartışma konusu oldu.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar, 3 Haziran’da sona ermişti. 

14 Mart’ta başlayan ve geçtiğimiz pazar sona eren operasyonların ardından güvenlik güçleri Nusaybin’den ayrılırken, bölgeden gelen fotoğraflarda kentteki birçok mahalle harabeye döndüğü görülüyor.

5 Haziran’da sosyal medyada yayılan bir video görüntüsü ise tepki çekti. Görüntülerde Özel Harekat timlerinin ilçeden ayrılırken binalara Türk bayrakları astığı görülüyor

“Düşmandan toprak alır gibi”

Görüntülerin ardından DİHA’ya açıklamalarda bulunan HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Ferhat Kurt, halkın Türk bayrağı ile bir sorunu olmadığını belirterek düşmandan toprak alınmış gibi bayraklar asılmasının halkı rahatsız ettiğini söyledi. Bu durumun halkta kırılmaya ve duygusal kopuşa neden olduğunu ifade eden Kurt, "Halkın 'sanki biz Türkiye vatandaşı değil miyiz, yeni mi kurtarıldı şehirler' diye tepki gösteriyor" dedi. Bayrakların asılması ve tankların yıkılmış mahallelerde yer almasını sindirme politikalarının devamı olarak niteleyen Kurt, "Yarın öbür gün Nusaybin’de yasak kalktığı zaman bu aileler yine sokağına gidecek. Ve umutların yeşerdiği o sokaklarda evlerini göremeyecekler. Ya da uzun bir süreye kadar sokaklarına bile giremeyecekler" dedi; yasağın bir an önce kalkması gerektiğini belirtti.

Sokağa çıkma yasağı devam ediyor

TSK’nın açıklamasına göre Nusaybin’de operasyonların bitti fakat sokağa çıkma yasağı hala devam ediyor. 

Kategoriler

Güncel Gündem