"Diplomatik yetkililer Deniz Yücel'le görüştürülmüyor"

Almanya Dışişleri Bakanlığı, diplomatik yetkililerinin Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'le görüştürülmediğini açıkladı. Sözcüsü, durumun 'kızgınlık' yarattığını söyledi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın sözcüsü dün Berlin‘de gazetecilere yaptığı açıklamada, Deniz Yücel’in tutuklu bulunduğu cezaevine şu ana kadar hiçbir Alman büyükelçilik ve konsolosluk görevlisinin ziyaretinin mümkün olmadığını söyledi. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Başbakan Angela Merkel'e, Yücel'e konsolosluk desteği verilmesi için taahhütte bulunmuştu. Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Biz Türk hükümetinin sözünde durmasını bekliyoruz. Bu taahhüdün uygulamaya konulmasında bazı zorluklar yaşıyoruz . Neyin engel oluşturduğu bilgimiz dışındadır ve bu öfkelendirici bir durumdur" ifadelerini kullandı. Sözcü, mevcut durumun öfke uyandırdığını belirtti. 

Öte yandan federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Almanya hükümetinin Yücel’in serbest bırakılması talebini bugün bir kez daha yineledi.  

Federal hükümetin Türk muhatapları ile temaslarında sürekli olarak Deniz Yücel'e konsolosluk desteği vermek istediklerini söylediklerini hatırlatan Seibert, sadece Yücel için değil, tüm tutuklu gazeteciler için adil ve hukuk devletine uygun bir yargılama talep edildiğini de sözlerine ekledi.

Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel “terör propagandası yaptığı” gerekçesiyle 2 hafta gözaltına tutulmuş, ardından 27 Şubat’ta tutuklanmıştı. Yücel, Silivri Cezaevi’nde bulunuyor. 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında