Maçka Parkı'nda güvenlikçi tacizi protesto edildi

Cumartesi günü ‘Kıyafetime Karışma’ sloganı altında Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, Pazar günü de Maçka Parkı’nda eylem yaptı. Maçka parkında geçtiğimiz günlerde bir kadının parkın güvenlik görevlisi tarafından ‘böyle giyinemezsin’ diyerek taciz edilmesi protesto edildi.

Saat 19.00’da bir araya gelen, “Kıyafetime Karışma” diyen kadınlar, Maçka Parkı’nda güvenlik görevlisinin Çağla Köse’yi kıyafetini gerekçe göstererek taciz edip parktan atmaya çalışmasını protesto etti. Eylemde konuşan Köse, “Bana böyle giyinemezsin tecavüze uğrarsın dedi. Kimse bana karışamaz kimse benim kıyafetime karışamaz” dedi. 

Davullar ve düdükler eşliğinde yürüyen kadınlar, “Elbiseme, şortuma, hayatıma karışma”, “Kadınlar birlikte güçlü" şeklinde slogan atarken, kadınlara parkta oturanlar da alkışları ile destek verdi.

“Kıyafetime karışma” pankartının açıldığı protesto eyleminde güvenlikçinin tacizine maruz kalan Çağla Köse de konuştu.

Köse yaşadıklarını şöyle anlattı:

“2 güvenlikçi yanımıza geldi. Birisi bana “sen böyle giyinemezsin tecavüze uğrarsın” dedi. Ben istediğim gibi giyinirim bana kimse karışamaz bu senin hakkın değil dedim. Orada bulunan bir erkek arkadaş bana yarım etti. Biz olay kapandı sanıyorduk ama arkasından polis memuru getirdiler. Kimse bana karışamaz kimse benim kıyafetime karışamaz.

Eylemde kadınlar adına yapılan açıklamada “Bu saldırı bir ilk değil. Biz Eminönü’nde saldırıya uğrayan kadın arkadaşımızın yanında yer aldık, burada da Çağla arkadaşımızı yalnız bırakmıyoruz” denildi.

Parkta yapılan açıklamada “Buradaki güvenliklerin işi sadece buranın güvenliğidir. Kimse kimsenin kıyafetine karışamaz. Buna hakkı yok. Kimse kıyafetimize karışamaz, karıştırmayacağız" denildi. Eyleme CHP milletvekili Selina Doğan da destek verdi.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında