Agos'ta bu hafta

AGOS'UN SADECE OKURU DEĞİL, DESTEKÇİSİ OLUN

E-GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN 

GÜNCEL

*Adli Tıp jandarmayı gördü

Gazetemizin kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in vurulduğu gün, Agos gazetesi çevresinde olduğu iddia edilen Jandarma görevlileriyle ilgili olarak Adli Tıp Kurumu incelemesini tamamladı. 10 yıl sonra yapılan incelemede görüntülerdeki kişilerden birinin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlisi Emre Cingöz’e benzediği tespiti yapıldı. Cingöz’ün olay yerinde olduğuna dair daha önce de diğer Jandarma görevlisi Yusuf Bozca ve tetikçi Ogün Samast’ın teşhisi vardı.

*Ermenistan 26 yaşında 

Ermenistan Cumhuriyeti’nin 26. bağımsızlık yıldönümü vesilesiyle İstanbul’da bir konser ve davet gerçekleştirildi. İlk kez gerçekleştirilen etkinliğe Ermenistan’dan gelen Kadans topluluğunun performansı damga vurdu. 

*İlk duruşma 25 Ekim’de 

Büyükada’da hak savunucularının güvenliği konulu bir toplantı nedeniyle haklarında dava açılan dokuzu tutuklu, toplam 11 hak savunucusunun ilk duruşma tarihi 25 Ekim olarak belirlendi. Dava 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

*İdlib operasyonunun arka planı

Vicken Cheterian, Türkiye’nin İdlib operasyonunu yazdı. Cheterian, “Bu hareket aslında, Mayıs 2017’de Rusya, Türkiye ve İran arasında Astana’da varılan anlaşma çerçevesinde, Suıriye’de ‘gerilimi düşürme bölgesi’ yaratma ve Rusya’nın stratejisinin bir parçası olarak Esad’a yönelik silahlı isyanın durdurulmasının bir parçası” diyor. 

TOPLUM

*Bekçiyan’dan Şirinoğlu’na tepki: Zarar veriyor

Değabah Karekin Bekçiyan, bir süredir gazetelere “Devlet Bekçiyan’ı istemiyor” şeklinde beyanatlar veren Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu’na yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Bekçiyan bu açıklamaların cemaate zarar verdiğini söyledi.

*Maşalyan:“Bütün kapıları çalacağız”

*Ateşyan: Seçimi en fazla ben istedim

*Feriköy’de açık 1 milyon  249 bin TL

Okullar yarına kurulan sevgi sofralarında sıra Feriköy Merametçiyan Okulu’nda. Feriköy Kilisesi Vakfı Başkanı Manuk Öğer, “Bu yılki bütçe açığımız 1 Milyon 249 Bin 600 TL. Geçen yılki bütçe açığımız 970 Bin TL’ydi” dedi. 

*BİN DERT BİR DERMAN: ‘İlişkideki sorunlar bir ihtiyacın göstergesi’

Uzman Psikolog Şenay Çelikbaş'la çiftler arasındaki geçimsizlikler ve çözüm önerileri üzerine konuştuk.

*Hrant Dink Okulu bu yıl da taşınamadı

Önceki yıl okulun Kumkapı Dışı Surp Harutyun Kilisesi bünyesinde yer alan Boğosyan Varvaryan Okulu’nda varlığını sürdürmesi için  anlayış birliğine varılmıştı ancak bodrum katta bulunan atölyenin binadan çıkmaması nedeniyle taşınma işlemi bir türlü gerçekleşmiyor.

*Üniversite seçme sınavında yeni dönem yeni sorular

Uzman rehberlik danışmaı Orhan Gez ile YÖK’ün yeni üniversiteye giriş sınavı sistemi YKS ile ilgili kamuoyunda cevap bekleyen sorular üzerine konuştuk. Gez, “İstenilen tüm sınavlara girilip girilemeyeceğinin net olmaması sebebiyle önceki yıllardan daha fazla sınav kaygısı yaşanıyor” dedi.

ORTA SAYFA 

*Gölgelerin arasından parlayan ışık huzmesi

Sovyet Ermenistanı döneminin ünlü fotoğrafçısı Harutyunyan anlatıyor

ARKA SAYFA 

*İstanbul’dan Zara’ya

İstanbul’dan 40 kişilik bir Zaralılar kafilesi, memleket ziyaretindeydik. Hayat geçip giderken, ‘yapmak istediklerim’ listesinin ilk maddelerinden birini gerçekleştirmek için yola çıktım. Ben özümü bulduğumda kendimi tamamlayacağıma inanırım.

Kategoriler

Güncel Basın

Etiketler

Agos'ta bu hafta


Yazar Hakkında