Paşinyan: Oğlumu esirlerle takas etmeye hazırım

Başbakan Vekili Nikol Paşinyan, eski cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın çağrısı üzerine yaptığı açıklamada "Oğlumu, Azerbaycan'ın elindeki tüm savaş esirleriyle takas etmeye hazırım" dedi.

Nikol Paşinyan, dün Aparan şehrinde bir miting düzenledi.

Mitingde, Paşinyan için "Oğlunu, 20-25 savaş esiriyle takas etmeli" diyen eski Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a yanıt veren Paşinyan, "Resmi bir şekilde Aliyev'e oğlumu tüm savaş esirleriyle takas edeceğimi söylüyorum. Bu duygusal bir açıklama değil. Resmi olarak söylüyorum, gidin ve müzakere edin" dedi. Paşinyan eski cumhurbaşkanları Koçaryan ve Sarkisyan'dan yanıt beklediğini ekledi. 

Paşinyan, bugünkü mitingde yaptığı konuşmada da oğlunu Azerbaycan'da esir tutulan Ermeni askerleriyle değiştirme önerisinin resmi olarak Bakü’ye iletilmesi talimatını verdiğini duyurdu.

Ermenistan’ın kuzeybatısındaki Şirak bölgesini ziyaret eden Paşinyan, Mets Mantaş köyünün sakinleri ile buluşması sırasında, oğlu Aşot Paşinyan’ı Azerbaycan'da esir tutulan Ermeni askerleriyle değiştirme önerisinin resmi olarak Bakü’ye iletilmesi talimatını verdiğini belirtti.

Bu adımı atmaya hazır olmasının nedeninin umutsuzluk olmadığını vurgulayan Paşinyan, Ermenistan'da esirlerin anavatanlarına geri getirilmesi için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü, ancak detay vermenin  süreci zorlaştırabileceğini sözlerine ekledi.

(Ermenihaber.am, Ajanslar)

Kategoriler

Diaspora / Ermenistan