Radyo Agos'ta bu hafta

Radyo Agos’ta, Rober Koptaş ve Karin Karakaşlı gündemi değerlendirmeye devam ediyor. Programın bu haftaki (8 Aralık) konuğu Bajar grubunun bas gitaristi Ari Hergel’di.

Her cumartesi Açık Radyo’da 09.00 ve 10.30 saatleri arasında yayımlanan Radyo Agos’u kaçıranlar, programı buradan dinleyebilir.

Programda konuşulan haberler:

Ortak aklın ilk zaferi

Türkiye Ermeni toplumunun uzun zamandır hasretini çektiği tablo, Patrikhane’de 5 Aralık Çarşamba akşam saatlerinde gerçekleşen toplantıda ortaya çıktı. Vakıf yöneticilerinin tamamına yakınının hazır bulunduğu toplantıda, vakıf seçimlerinin il geneline açılması ve ortak seçim kurulu kurulması yönünde ilke kararı alındı.

Muğla ve Diyarbakır iki farklı dünya

‘Türkiyeli Gençler Anlatıyor: Sözlü Tarihin Geçmişle Yüzleşme, Toplumsal Uzlaşma ve Demokratikleşmeye Katkısı’ başlıklı sözlü tarih çalışmasında Prof. Leyla Neyzi ile ekibi, Diyarbakır ve Muğla’daki Kürt ve Türk gençleriyle konuştu.

Bursa’da her mahalle ayrı telden

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde çıkan Kürt-Türk çatışmasını durduran kişi, 2004’te asker oğlunu Güneydoğu’da kaybeden Emrullah Atasever’di. Atasever’e hem çatışmalarda oynadığı uzlaştırıcı rolü sorduk, hem de gerginliğin hâlâ sürdüğü mahalleleri gezdik.

Adalı camiye karşı değil ama hastane istiyor

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Büyükada Çarşısı’nın içine cami yapılması için düğmeye basıldı. Halen dört camisi bulunan Büyükada’da beşinci caminin AYEDAŞ binasının yerine yapılması planlanıyor. Adalar Belediyesi’nin ise projeden haberi yok.

Ara Güler'i hiç böyle görmediniz

Ara Güler’in ‘bozuk’ olarak tanımladığı, soyut fotoğraflar, Lora Sarıaslan’ın küratörlüğünde Galeri G-Art’ta bir araya getirildi. ‘Bilinmeyen Ara Güler’ başlıklı sergide Güler’in 16 ‘bozuk’ fotoğrafı yer alıyor. Bu fotoğrafları için Ara Güler, “Hayatım bozuk benim, ondan bunlar da bozuk. Bozuk olmadığım devirler vardır, bozuk olduğum devirler vardır, demek ki bunlar bozuk olduğum zamanlarda çekilen fotoğraflardır” diyor.

Heybeliada’daki Rum kurumları Deniz Kuvvetleri’nin elinde

1831'de kurulan Haybeliada'daki Rum Ticaret Akademisi, el konulduğu 1942 yılından bu yana Deniz Kuvvetleri'nin elinde bulunuyor.

Bu haftanın şarkıları:

Kategoriler

Radyo Agos