Agos’tan siber saldırı ve tehditler hakkında suç duyurusu

Agos’un avukatı Hakan Bakırcıoğlu, gazetemizin sitesinin hacklenmesi ve yayın yönetmeni Rober Koptaş’a yönelik tehditlerle ilgili olarak İstanbul Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Agos.com.tr - Dilekçede, agos.com.tr’nin 20 ve 25 Ocak 2014 tarihlerinde olmak üzere iki defa kimliği belirsiz şahıslar tarafından saldırıya uğradığı ve siteye erişimin engellendiğini dile getiren Avukat Bakırcıoğlu, “İnternet sitesi bazı fotoğraf, resim ve yazılarla siber saldırıya uğramış ve bu kimliği belirsiz şahıs/şahıslar bu eylemleri ile TCK 244. maddesi (Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen veya bozan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) açıkça ihlal edilmiştir” diyerek suça dikkat çekti.

20 Ocak 2014 tarihinde site sayfasında “Serberus Reis Says; Dünyada tek bir Türk kalsa bile sizlerin peşinde olacaktır bunu unutmayın!” yazısıyla tehdit suçunun da işlendiğine vurgu yapan Bakırcıoğlu, “Faili meçhul şahıs/şahısların eylemleri suç teşkil ettiğinden gerekli soruşturmanın yapılarak faillerin bulunması ve cezalandırılması için savcılığınıza müracaat zorunluluğu doğmuştur” dedi.

Koptaş’a ölüm tehdidi ve hakaret

agos.com.tr’ye yapılan saldırıların ardından, gazetemizin genel yayın yönetmeni Rober Koptaş’a Twitter üzerinden tehdit ve küfürler savuran @BIBERIN_GAZI adlı hesap hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. Dilekçede, “Sıra sana da gelecek ayağını denk al’ ‘ölünüzü dirinizi hergün birinizi gün gelecek hepinizi Karabağ’da sallandıracağız’, ‘serefini namusunu s……, k….nin evladı lan şart olsun ölümü hakediyorsun’ , ‘adam gibi konuşlan şerefsiz anasını bacısını pazarlayan bir p……. varsa burada o da sensin’ ,  ‘yeryüzüne gelen en son o….. çocuğu ne yaptın la’ , ‘ananı bacını ….., o…..çıkardığı” şeklinde birçok hakarette bulunduğu vurgulandı.

Avukat Bakırcıoğlu, Başsavcılıkça gerekli soruşturmanın yapılarak @BIBERIN_GAZI isimli Twitter hesabını kullanan şüphelinin tespit edilmesini ve TCK’nın tehditle ilgili 106 ve hakaretli ilgili 125. maddenin gereği olarak şahsın cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep etti.  

 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

tehdit hackleme