Hard Rock Cafe İstanbul’da

Dünya üzerinde onlarca şubesi olan Hard Rock Cafe nihayet İstanbul’da.

UĞUR KILIÇ
ukilic89@gmail.com

Dünya üzerinde onlarca şubesi olan Hard Rock Cafe nihayet İstanbul’da. Ünlü işletme, ilk olarak Ankara’da açılmış fakat 2002’de kapanmıştı. Mekân, şimdi ise Galatasaray Lisesi karşısındaki eski Sponeck Birahanesi’nin bulunduğu binada faaliyet gösteriyor. Bu bina aynı zamanda İstanbul’da ilk sinema gösteriminin yapıldığı, tarihi ve kültürel değeri son derece yüksek olan, Beyoğlu’nun önemli ve bir o kadar da güzel yapılarından biri… Cadde üzerinde olmaması Hard Rock Cafe için bir avantaj teşkil etmesinin yanı sıra İstanbul’un sembol yapılarından birinde yer almakta aynı paralelde başarılı bir hamle olmuş diyebiliriz.

The Beatles Salonu

Özellikle t-shirt ve pinleriyle dünya çapında geniş koleksiyoncu kitlelerini peşinden sürüklemiş bir marka olan Hard Rock Cafe’yi bu noktaya getiren yakalanan üst düzey kalite standartı. Menüsünden, personeline, ilkelerinden, müziklerine ve müzisyenlerin çeşitli eşyaları-ekipmanlarını duvarlarda sergilemesiyle Hard Rock Cafe kısa zamanda bir ikon haline gelmiş ve fark yaratmayı başarmıştı. Tüm bunlar bir araya gelince beklenti yükseliyor tabii. Neyse ki İstanbul cephesinde herhangi bir şeyin değiştiği yok. Kapıdan girildiğinde önce Rock Shop’a şöyle bir gözatıp klasik ‘İstanbul’ tişörtüne yönelip hemen ardından kasanın yolunu tutuyoruz. İlk izlenim olumlu; personel gayet ilgili ve güler yüzlü. Bu noktada fiyatlar yurtdışı mağazalarıyla neredeyse birebir. Mekânın dekoru ilgimizi çekiyor hemen. Pena takıntılı biri tarafından dizayn edilmiş olabileceğini düşünerek barın bulunduğu ‘The Beatles’ adı verilen salona geçiyoruz. Buraya ‘The Beatles’ adının verilmesinin tabii ki bir sebebi var. Hard Rock Cafe’yi aynı zamanda büyük bir müze yapan ‘Memorabilia’lardan The Beatles’a ait olanları bu katta toplanmış durumda.

Müzikler konusunda çekincesi olanlar için hemen söyleyelim; burası sadece bangır bangır ‘hard rock’ çalan yerlerden değil. Aynı zamanda bolca pop, punk ve metal grupları da dinleyebilirsiniz. Siparişi verdikten takribi 10 dakika içerisinde yemeklerimiz geliyor. Alışılagelmiş Hard Rock standardından herhangi bir sapma yok, yine leziz. Şimdilik sadece iki katı faaliyette olan mekânın diğer bölümleri çok yakında açılacak. Soft opening durumunda oldukları için hafta içi (Cuma dahil) 22.30 haftasonu (Pazar hariç) 23.30’a kadar hizmet veriliyor. Mayıs ayında bir kokteyl ve de Aerosmith konseriyle Grand Opening yapılacağını da not edin.

Kategoriler

Derkenar