Kobane eylemlerinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Mardin'in Kızıltepe ilçesinde silahla öldürülmüş iki kişinin cansız bedeni bulundu. Olaylarda ölenlerin sayısı 21'e yükseldi.

Kobanê’ye yönelik İD saldırılarının protesto edildiği dün geceki Türkiye çapındaki eylemlerde 18 kişi öldü.

Tarım ve Hayvanclık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da yaptığı basın toplantısında Diyarbakır'da 10 kişi ile birlikte Türkiye çapında 18 kişinin Kobanê eylemlerinde öldüğünü açıkladı.

Diyarbakır’da 10, Mardin’de 5, Siirt’te 2, Van'da 1 ve Batman’da 1 kişi,  Muş’ta da 1 kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8’inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.

Ölenlerden 2 kişinin üzerinden kimlik çıkmazken, bu kişilerin kimlik belirleme çalışmaları sürüyor. Olaylarda yaralanan 45 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi görüyor. Diyarbakır’da 30 kişi de gözaltına alındı.

Siirt'te Kurtalan ilçesinde eylemciler AKP'li belediye binasına yürüdü. İddiaya göre AKP'li Belediye Başkanı Nevzat Karatay’ın yakınları, göstericileri korkutmak için havaya ateş açtı. Y.Ç. (17) ile Mehdi Erdoğan (35) tedavi altına alındıkları Siirt Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi. Bugün de olaylar devam etti. Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda ise 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybetti.

Muş Varto'da eylemlerde kafasına gaz fişeği isabet eden Hakan Buksur (25) öldü.

Mardin genelinde çıkan olaylarda 5 kişi öldü. Derik ilçesinde göstericiler, birçok yolu taş ve çöp konteynerleri ile trafiğe kapattı. Mardin’in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçelerinde 17.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Van'daki eylemler sırasında göğsüne isabet eden kurşun ile ağır yaralanan Hamdi Caner (55) hayatını kaybetti. Van Valiliği olayların sürdüğü Erciş ilçesinde saat 18.00’den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Batman'da gösteriler sırasında silahla vurulan Emrah Demir (23), kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde öldü. Batman Valiliği, iki gündür devam eden olaylar nedeniyle altı ilçeli şehrin tamamında sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini açıkladı. 

Kategoriler

Güncel Gündem