De Waal’in Karabağ kitabı Türkçe'de

Karabağ sorununun dünyadaki en saygın uzmanlarından Thomas de Waal’ın bu konu üzerine yaptığı kapsamlı çalışması, ‘Karabağ: Barış ve Savaş Süreçlerinde Ermenistan ve Azerbaycan’ ismiyle Hrant Dink Vakfı Yayınları’nca yayımlanıyor.

Didem Sone tarafından Türkçeye çevrilen kitap, Ermenistan ve Azerbaycan’ın, Sovyetler Birliği’nin sonunu getiren ve stratejik açıdan önemli bir bölge olan Karabağ’ı on yıllarca sürecek bir çatışmaya sürükleyen bu ihtilafın içine nasıl düştüklerini kapsamlı bir biçimde anlatıyor. Ayrıca kitapta, yazarın Türkçe baskı için yazdığı önsöz, her iki ülkedeki en son cumhurbaşkanlığı seçimleri, Azerbaycan’ın petrol hamlesi ve bölgedeki silahlanma yarışı gibi 2012 yılına kadar yaşanan güncel gelişmeleri inceleyen yeni bir bölüm ve yeniden yazılan sonuç bölümü yer alıyor. Kitap, yazar tarafından gerçekleştirilen 120’yi aşkın görüşmeye ve Politbüro arşivleri gibi birincil kaynaklara dayanıyor.

28 Kasım’dan itibaren kitapçılarda satışa sunulacak olan kitabın tanıtım toplantısı, 25 Kasım saat 17.00’de Galatasaray Cezayir Restaurant’ta Cengiz Aktar’ın sunuşu ve Thomas de Waal’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

‘Chechnya: Calamity in the Caucasus’ ve ‘The Caucasus: An Introduction’ kitapların da yazarı olan De Waal, halen Carnegie Endowment for International Peace’in Rusya ve Avrasya programında kıdemli araştırma görevlisi olarak çalışmakta.

Kategoriler

Güncel Ermenistan