Bahçeli Dersim’e gidiyor, protestolar başladı

MHP Lideri Devlet Bahçeli tepkilere rağmen Dersim’e giderken şehirde protestolar sabah saatlerinden itibaren başladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun tepkisinin ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli Dersim’i ziyaret edecek. Bahçeli ise MHP milletvekilleri birlikte dün Ankara’dan uçakla Malatya’ya geldikten sonra karayoluyla Elazığ’a geçti. Geceyi Elazığ’da geçiren Bahçeli, oluşturulacak araç konvoyu ile Dersim’e doğru yola çıktı. Devlet Bahçeli hazırlanan programa göre ilk olarak Dersim Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra cuma namazı kılacak. Kentte esnafı ziyaret edip sorunlarını dinleyecek olan Bahçeli, temasları sırasında cemevine de gidecek. Bahçeli’nin ziyareti için çevre illerden birçok polis Dersim’e gönderildi.

Protestolar başladı

Dersim’de bulunan sivil toplum örgütlerinin tepkilerine rağmen Bahçeli ziyaretini iptal etmedi. Kentte protestolar başladı.  Bahçeli’nin gelişini protesto eden Dersimliler, Valiliğe yürüyüşe başladı. Esnaf ise kepenk kapattı. Ziyaret edeceği cemevi ise ziyareti iptal etme kararı aldı.

Dersim’de İl Genel Meclisi başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü Bahçeli’ye Dersim’e gelmemesi yönünde çağrıda bulunmuştu. 

Kategoriler

Güncel Gündem